Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Τρίκκης Αλέξιο (ΦΩΤΟ)

zarko-18

ΖΑΡΚΟ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ευθυμίου Τασιούλα τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με αφορμή την εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στο χωριό Ζάρκο στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Με τον Άγιο Τρίκκης συλλειτούργησε και ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Νάσης.

Ο πολιός ιεράρχης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Ευαγγελιστού και αγαπημένου μαθητού του Ιησού, χαρακτηρίζοντάς τον ως το πρόσωπο της διαδόσεως του Ευαγγελίου.

«Μας άφησε ένα ακόμη σπουδαίο έργο την Αποκάλυψη, το οποίο μπορεί μεν να είναι δυσνόητο, ωστόσο αρκετά αποκαλυπτικό και διδακτικό» όπως επί λέξει ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς τον νέο κληρικό που θα υπηρετήσει την τοπική Εκκλησία, του ευχήθηκε καλή διακονία, να είναι «καλός παπάς ευάρεστος στο Θεό και χρήσιμος για το ποίμνιό του», τόνισε.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε η ευχή του Υψώματος του Αγίου Ιωάννου, ενώ το κόλλυβο φιλοτέχνησαν οι μοναχές της μονής υπό την καθοδήγηση της Ηγουμένης Ισιδώρας Γκαγκαστάθη.

Τέλος στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

zarko-1

zarko-2

zarko-3

zarko-4

zarko-5

zarko-6

zarko-7

zarko-8

zarko-9

zarko-10

zarko-11

zarko-12

zarko-13

zarko-14

zarko-15

zarko-16

zarko-17

zarko-19

zarko-20

zarko-21

zarko-22

zarko-23

zarko-24

zarko-25

zarko-26

zarko-27

zarko-28

zarko-29

zarko-30

Εμφανίσεις: 69723
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!