Εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

img 8144

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου εορτάσθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ορφανοτροφείου Θηλαίων Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, έψαλε δε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και την Α΄ Καθολική Επιστολή του, τονίζοντας ότι ο Άγιος Ιωάννης μας διδάσκει την τελεία αγάπη, την θυσία, και την μαρτυρία.

Τον Θεό μπορούμε να τον βιώσουμε μόνο με την αγάπη, η οποία θέλει τόλμη και ομολογία.

Τέλος ευχήθηκε να επισκιάζει ο Κύριος και δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου να χαρίζει την τελεία αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς και Πνευματικός του Ιδρύματος Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρης εκ μέρους και του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στη θεία Λειτουργία σε μία σημαντική ημέρα για το Ορφανοτροφείο, καθότι εφέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυσή του.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο του ιδρύματος και στην σημαντική συμβολή της Διευθύντριας κας Σταυρούλας Πελέκη και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την στήριξή του προς την προσπάθεια αυτή, για την συνέχιση της καλής του πορείας και καρποφορίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και πριν την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δώρισε στην αντιπροσωπία των μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας που παρέστησαν και στα παιδιά του Ιδρύματος από ένα τετράδιο.

img 8116 0

img 8127 2

img 8145 0

img 0011

img 0029 4

img 0036 0

img 8181 0

Εμφανίσεις: 44588
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!