Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Αγία Ακυλίνα (ΦΩΤΟ)

zagkliveri romfea 26

ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη οι ευσεβείς πιστοί του Ζαγκλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης τίμησαν τη μνήμη της Νεομάρτυρος Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής συμμετέχοντας στο λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό στο Ζαγκλιβέρι ν. Θεσσαλονίκης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος με τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πιστών που γέμισαν τον Ιερό Ναό.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, ο οποίος ξεκίνησε με τα λόγια του Κυρίου «ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος οὗτος σωθήσεται» από την Ευαγγελική περικοπή που αναγνώσθηκε και με τα οποία λόγια σφραγίστηκε όπως είπε η ζωή και η πορεία έως τέλους της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης.

«Έτσι θέλησε ο Θεός, έτσι επέτρεψε να εμφανίσει στις ημέρες μας την Αγία Κυράννα, η οποία παρουσίασε με τη σειρά της την Αγία Ακυλίνα. Η παρουσία των Αγίων μέσα στη ζωή μας, αποτελεί ένα τεκμήριο της παρουσίας του Θεού» είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε: «ο Θεός έρχεται στην καθημερινότητα μας για να μας ευλογήσει, να μας ελεήσει, να μας στηρίξει για να μας πεί τις ώρες που εμείς κλονιζόμεθα, που έχουμε λόγους αμφισβητήσεως και λογισμούς αστάθειας, μέσα από τη ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας «Θαρσεῖτε, ἐγὼ εἰμι, μὴ φοβεῖσθε». Αυτός ο Κύριος ήταν ο Κύριος της Αγίας Κυράννας και της Αγίας Ακυλίνης και ίδιος Κύριος μας λέει και σήμερα να προσέξουμε να κρατήσουμε στέρεα την πίστη μας, αυτό που παραλάβαμε» κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο βίο της Νεομάρτυρος στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο σήμερα διότι περιφρονήσαμε το Θεό, απορρίψαμε το Θεό, βγάλαμε το Θεό μέσα από τη ζωή μας, από την οικογένεια, από την κοινωνία καθώς αντί να είμεθα πορεύομενοι προς την Μεταμόρφωση είμαστε συσχηματιζόμενοι, κοιτάζουμε πως θα ταυτιστούμε με τη μόδα, με το ρεύμα, με αυτό που επικρατεί.

Ρεύματα κατευθυνόμενα, που έχουν σκοπό να αλλοτριώσουν την ψυχή του ανθρώπου, να κλονίσουν την οικογένεια, να οδηγήσουν τον άνθρωπο σε μια σύγχυση προσανατολισμού και αβεβαιότητας.

«Ένας που θέλει να ζει σήμερα κατά Θεό ζει ένα μαρτύριο συνειδήσεως αλλά αν κοιτάξετε στον κόσμο θα δείτε πολλούς Νεομάρτυρες να σφαγιάζονται, διότι δεν αρνούνται τον Χριστό» είπε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά και ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο για την ευκαιρία που έδωσε στον ίδιο και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο να εορτάσουν τη μνήμη της Αγίας Ακυλίνης εδώ στον τόπο της και όλοι μαζί να αντλήσουν από την Αγία θάρρος, δύναμη και υπομονή, η οποία αποτελεί αξία σταθερά και άληκτων και οδηγεί στην σωτηρία του ανθρώπου.

Τα ιερά ψαλτήρια του Ιερού Ναού της Αγίας Ακυλίνης ετίμησαν οι μουσικολογιώτατοι μαΐστορες της βυζαντινής μουσικής κ. Βασίλειος Κοκκαλιάρης, πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνους Αρναίας και ο πρόεδρος των Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού κ. Ιωάννης Κέκερης με τους συνεργάτες τους, οι οποίοι και απέδωσαν κατά θαυμάσιο παραδοσιακό τρόπο τα ψάλματα της Ακολουθίας του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

zagkliveri romfea 1

zagkliveri romfea 2

zagkliveri romfea 3

zagkliveri romfea 4

zagkliveri romfea 5

zagkliveri romfea 6

zagkliveri romfea 7

zagkliveri romfea 8

zagkliveri romfea 9

zagkliveri romfea 10

zagkliveri romfea 11

zagkliveri romfea 13

zagkliveri romfea 14

zagkliveri romfea 15

zagkliveri romfea 16

zagkliveri romfea 17

zagkliveri romfea 18

zagkliveri romfea 19

zagkliveri romfea 20

zagkliveri romfea 21

zagkliveri romfea 22

zagkliveri romfea 23

zagkliveri romfea 24

zagkliveri romfea 25

zagkliveri romfea 27

Εμφανίσεις: 64889
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!