Πανηγυρικός Εσπερινός στο Προκόπι Ευβοίας (ΦΩΤΟ)

prokopi-12

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Μεγαλοπρεπής Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος ενώ έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο εφημέριος του Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Βερνέζος καθώς και άλλοι ιερείς της περιοχής.

Ο Εσπερινός τελέστηκε με αφορμή την δεύτερη ετήσια πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου, εις ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τελέσθηκαν την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Νικόλαο (Σελέντη).

Πριν την απόλυση του Εσπερινού ευλογήθηκαν οι Άρτοι, ενώ στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εστίασε στην μεγάλη προσφορά των ευσεβών προσφύγων του Προκοπίου οι οποίοι κατόρθωσαν να ανεγείρουν αυτό το ναό.

«Από τότε για 45 έτη εορτάζεται αυτή η πανήγυρη, η επέτειος των εγκαινίων», όπως είπε.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο εγκαινισμός  των ιερών ναών είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός όπως το βάπτισμα στους ανθρώπους, παράλληλα δε πρόσθεσε καταλήγοντας ότι «μέσα στο ναό έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στη Βασιλεία του Θεού».

Οι εόρτιες εκδηλώσεις του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν με την τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος προς τον Όσιο Ιωάννη.

prokopi-1

prokopi-2

prokopi-3

prokopi-4

prokopi-5

prokopi-6

prokopi-7

prokopi-8

prokopi-9

prokopi-10

prokopi-11

prokopi-12

prokopi-13

prokopi-14

prokopi-15

prokopi-16

prokopi-17

prokopi-18

prokopi-19

prokopi-20

prokopi-21

Εμφανίσεις: 61252
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!