Η Μονή Πετριλίων υποδέχθηκε την κλαπείσα Δίζωνη Εικόνα (ΦΩΤΟ)

klapeisa-7

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ένας ανεκτίμητος θησαυρός, η δίζωνη Ιερά Εικόνα της Γενέσεως και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που ανήκει στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων και είχε κλαπεί το 2006 επέστρεψε στη μονή όπου πλέον θα φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού προκειμένου να παρέχει την ευλογία τόσο στους κατοίκους της περιοχής, όσο και στους πολυάριθμους επισκέπτες του μοναστηριού.

Η τελετή της υποδοχής της Ιεράς Εικόνος πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην είσοδο της Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πετριλίου Αρχιμανδρίτου π. Θεοκλήτου, του Ιεροκήρυκος Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου, των αδελφών της μονής άλλων κληρικών της περιοχής και του ευσεβούς λαού.

Την Ιερά Εικόνα μετέφερε στην μονή η προϊσταμένη της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος Αγράφων Λάμπρος Τσιβόλας.

Αμέσως μετά την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος σχηματίστηκε πομπή με τελική κατεύθυνση το Καθολικό της μονής όπου εψάλλει σύντομη Δοξολογία και ακολούθως η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τονίζεται ότι η Ιερά Εικόνα, έπειτα από συντονισμένες μεθοδικές προσπάθειες, λόγω της στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας, της Ιντερπόλ, της Ελληνικής Πρεσβείας μας στο Λονδίνο, επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αγγλία που βρέθηκε το 2012, έκτοτε φυλασσόταν στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών.

klapeisa-1

klapeisa-2

klapeisa-3

klapeisa-4

klapeisa-5

klapeisa-6

klapeisa-8

klapeisa-9

klapeisa-10

klapeisa-11

klapeisa-12

klapeisa-13

klapeisa-14

klapeisa-15

klapeisa-16

klapeisa-17

Εμφανίσεις: 77559
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!