14ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο στην Ι.Μ. Φλωρίνης

florina-5

Για την Romfea.gr, Κώστας Ζαμπούνης

Την 30η του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε πραγματοποιήθηκε το 14ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης στην ακριτική πόλη της Φλώρινας.

Μετά την Θ.Λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμωνος Φλωρίνης, παρουσία του Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου και όλου του ιερού κλήρου της μητροπόλεως.

Στην Θ. Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχ. Εφραίμ ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Φλώρινας.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό τον χαιρετισμό των επισήμων τον λόγο έλαβε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης και ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκομένους ομιλητάς και συνέδρους.

Στην πρώτη συνεδρία κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, όπου και ανέπτυξε το θέμα «ο ιερεύς και η καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής».

Αμέσως επόμενος κύριος ομιλητής ο Αρχ. Εφραίμ αναπτύσσοντας το θέμα «ο ιερεύς ως λειτουργός, προσευχόμενος, εξομολογούμενος, φωτιζόμενος».

Στην απογευματινή συνεδρία βασικός ομιλητής ήταν ο πρωτ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και πλαταμώνος με θέμα «ιερατική οικογένεια και προβλήματα αυτής»

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ενημέρωσε τους συνέδρους για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Τον συντονισμό όλου του συνεδρίου είχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχ. Ιουστίνος Μπαρδάκας.

florina-1

florina-2

florina-3

florina-4a

Εμφανίσεις: 39879
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!