Πλήθος κόσμου προσκύνησε το Λείψανου του Αγ. Κοσμά στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

siagona-3

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου το ι. λείψανο (κάτω σιαγόνα μεθ’ ενός οδόντος) του Αγίου Κοσμά Αιτωλού παρέμεινε προς προσκύνηση στον ομώνυμο Ναό του Αγίου στην Ανδρομάχω Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, προσήλθαν να προσκυνήσουν τόσο μεμονωμένοι πιστοί όσο και οργανωμένες ομάδες, όπως οι κυρίες των Κατασκηνωτικών Τριημέρων της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, από Μελίκη, Λάρισα και Κιλκίς.

Επίσης, προσήλθαν Ενορίες από Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, καθώς και πολλές ομάδες κατηχητικών της Πιερίας.

Πολλούς από τους προσκυνητές υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, στους οποίους μίλησε κατάλληλα, ιδιαίτερα στα παιδιά των κατηχητικών.

Το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας). Το ι. λείψανο παρέμεινε στον Ιερό Ναό μέχρι αργά το βράδι.

Την Κυριακή το πρωί θα μεταφερθεί στην Άνω Μηλιά Πιερίας, στα πλαίσια εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά Αιτωλού, που ανηγέρθη στο σημείο όπου ο Εθναπόστολος κήρυξε. Στο σημείο σώζεται μέχρι σήμερα το δένδρο με σιδερένιο σταυρό του Αγίου.

siagona-1

siagona-2

siagona-4

siagona-5

siagona-6

siagona-7

Εμφανίσεις: 52814
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!