Σύναξη Κατηχητών στην Ι.Μ. Σερρών (ΦΩΤΟ)

serres-5

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου ε.ε. στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Αγίου Πνεύματος-Σερρών έλαβε χώρα η πρώτη εφετεινή σύναξη ιερέων υπευθύνων νεότητας και κατηχητών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η σύναξη ξεκίνησε το πρωί με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος.

Στη συνέχεια, έπειτα από το πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα που δόθηκε σε όλους τους συνέδρους, έγινε προσευχή και αμέσως ξεκίνησε την προσφώνηση του ο νέος υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της τοπικής μας Εκκλησίας, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτης, ο οποίος τόνισε αφενός μεν την διαρκή και μοναδική αξία του κατηχητικού έργου στην Εκκλησία, ιδιαίτερα δε μέσα στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, αφετέρου δε την ανάγκη της ενισχύσεως αυτής της ποιμαντικής διακονίας με βάση τις σύγχρονες προκλήσεις.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων έθεσε τις βασικές αρχές αλλά και τον σκοπό της κατηχητικής διακονίας της Εκκλησίας μας για την νεότητα για την νέα ιεραποστολική-κατηχητική χρονιά.

Το κατηχητικό έργο ως έκφραση της ποιμαντικής ευθύνης και αποστολής της Εκκλησίας μας αποσκοπεί στην εκκλησιαστικοποίηση του φρονήματός μας και στην αυθεντική βίωση του μυστηρίου της πίστεως και της εν Χριστώ σωτηρίας του ανθρώπου.

Αναφέρθηκε επίσης στο γενικό θέμα της εφετεινής κατηχητικής χρονιάς για την τοπική μας Εκκλησία, που είναι οι νεομάρτυρες.

Τόνισε ότι το κλέος της Αγίας μας Εκκλησίας διαχρονικώς είναι οι άγιοι Μάρτυρες, οι μάρτυρες των πρώτων χρόνων, οι νεομάρτυρες κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, οι πιο κοντινοί μας χρονικά μάρτυρες των αθεϊστικών καθεστώτων αλλά και οι σύγχρονοι μας μάρτυρες στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική κτλ.

Οι μάρτυρες, παλαιοί και νέοι, τά καυχήματα της Εκκλησίας, οι αυθεντικοί εκφραστές του ηρωικού και αντιστασιακού πνεύματος της Εκκλησίας , είναι εκείνοι που με το αίμα τους ποτίζουν το ευσκιόφυλλο « δένδρο» της Εκκλησίας μας.

Κάθε φορά που η Εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό θάλλει πνευματικώς, ισχυροποιείται και δοξάζεται.

Ο εφησυχασμός, ο συσχηματισμός με το πνεύμα του κόσμου και η εκκοσμίκευση απειλούν το έργο και την διακονία της Εκκλησίας στον κόσμο.

Τέλος, ο Επίσκοπός μας επέδωσε τους εφετεινούς διορισμούς των κατηχητών και κατηχητριών της τοπικής μας Εκκλησίας, ευχαριστώντας τους θερμώς για την προθυμία και την καλή τους εργασία στον τόσο ευαίσθητο και ευλογημένο χώρο της νεότητος, ευχόμενος σε όλους πλούσια την ευλογία του Θεού στην ζωή και την διακονία τους.

Τέλος στην τράπεζα της Ιεράς Μονής παρατέθηκε γεύμα με την φροντίδα των μοναζουσών της Ιεράς Μονής.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους ιερείς και τους κατηχητές για την προθυμία και τον ιεραποστολικό τους ζήλο, αλλά και την γερόντισσα και την περί αυτήν αδελφότητα για την φιλοξενία της εφετεινής συνάξεως.

serres-1

serres-3

serres-4

serres-2

Εμφανίσεις: 55754
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!