Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Χαλκίδος Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

xalkida-14a

ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος λειτούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Με τον Σεβασμώτατο συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Καλύβας.

Στο λίγο πριν την απόλυση της Θεία Λειτουργίας τελέστηκε το Μνημόσυνο της Εθνικής Ευβοιώτισσας Ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη, επί τη συμπληρώσει 70 ετών (1944 – 2014) από την εκτέλεσή της από τους κατακτητές.

Με εμφανή συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Άγιος Χαλκίδος αναφέρθηκε στην θυσιαστική προσφορά της αείμνηστης Λέλας Καραγιάννη «η οποία με το αίμα της πότισε το δέντρο της λευτεριάς, όπως και τόσοι άλλοι ήρωες», όπως επί λέξει είπε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι χρέος όλων να τιμάται η μνήμη των ηρώων οι οποίοι με το παράδειγμά τους καθοδηγούν και παραμένουν πάντοτε επίκαιροι.

Παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Μήττας καθώς και άλλοι επίσημοι φορείς.

Παράλληλα έγινε και η ευλόγηση των Άρτων προς τιμή των Κυπρίων Αγίων, η Εικόνα των οποίων βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθως πέριξ του ναού έλαβε χώρα Ιερά Λιτανεία προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Χρυσοστόμου.

Τέλος στην παραλία της πόλης, εκεί όπου υπάρχει Προτομή της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος.

xalkida-1

xalkida-2

xalkida-3

xalkida-4

xalkida-5

xalkida-6

xalkida-7

xalkida-8

xalkida-9

xalkida-10

xalkida-11

xalkida-12

xalkida-13

xalkida-15

xalkida-16

xalkida-17

xalkida-18

xalkida-19

xalkida-20

xalkida-21

xalkida-22

xalkida-23

xalkida-24

xalkida-25

xalkida-26

xalkida-27

xalkida-28

xalkida-29

xalkida-30

xalkida-31

xalkida-32

Εμφανίσεις: 53257
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!