Φθιώτιδος: ''Ο άρτος είναι ένα σημείο αγάπης, ενότητος και φιλίας'' (ΦΩΤΟ)

img 0226 0

Στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτοποιών από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Στο Συνέδριο εκλήθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιλωτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος την Κυριακή 5 Οκτωβρίου το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων, παρουσία των Συνέδρων.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, με την ευκαιρία της ανάμνησης των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, που τελέσθηκαν στις 5 Οκτωβρίου του 1980, αναφέρθηκε στην αξία του σώματος, το οποίο είναι ο Ναός του Θεού. Τέλος συνεχάρη τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους Συνέδρους, οι οποίοι αρχίζουν το Συνέδριό τους με θεία Λειτουργία και Αγιασμό.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, οι επίσημοι και οι Σύνεδροι μετέβησαν στο Ξενοδοχείο Γαλήνη, όπου πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του 32 Πανελληνίου Συνεδρίου Αρτοποιών.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος μετά την ακολουθία του αγιασμού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, διότι επέλεξαν τη Φθιώτιδα ως τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου και αναφέρθηκε στον άρτο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο άρτος είναι δώρο του Θεού και πηγή δυνάμεως για τον άνθρωπο.

Είναι μέσο συντηρήσεως τόσο ουσιώδες ώστε η έλλειψή του να σημαίνει έλλειψη των πάντων. Ο άρτος έγινε το σημείο της πιο μεγάλη δωρεάς του Θεού.

Ο άρτος δεν είναι μόνο για τη συντήρηση του ανθρώπου, αλλά και ένα σημείο αγάπης, ενότητος και φιλίας.

Τέλος ευχήθηκε ευόδωση των στόχων του Συνεδρίου και προέτρεψε τους αρτοποιούς να εξασκούν το επάγγελμά τους με ιερότητα και να το διαφυλάξουν από τις επεμβάσεις των τεχνασμάτων του κέρδους.

Στο Συνέδριο εκτός από τους συνέδρους που προσήλθαν από ολόκληρη τη χώρα, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Θύμιος Καραΐσκος, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος και Δημήτριος Μπριάνης και άλλοι τοπικοί φορείς.

img 0171 1

img 0206 2

img 0211 1

img 0212 1

img 0213 2

img 0223

img 0228 1

img 0242 1

img 0251 0

Εμφανίσεις: 49131
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!