Λαμπρό συλλείτουργο στην Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

syll-xalkid-30

ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Συνεχίστηκαν σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων στο πλαίσιο των 22ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ που διοργανώνει η τοπική Εκκλησία προς τιμήν του Προστάτου της Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Χθες λαός και κλήρος υποδέχθηκαν με μεγάλη ευλάβεια την Ιερά Χείρα της Οσίας Σοφίας εν Κλεισούρα καθώς και την Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας από το Άργος Ορεστικό τα οποία κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Σήμερα το πρωί στις 7 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου πόλεως Χαλκίδος ξεκίνησε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντος του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το δεξί αναλόγιο, κατά τη Θεία Λειτουργία, κόσμησε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, Θεοδόσιος Στεργιόπουλος.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Άγιο Καστορίας κ. Σεραφείμ, απηύθυνε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, για την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου, ενώ από την πλευρά του ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης ευχήθηκε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως Χαλκίδος όπως η Οσία Σοφία εν Κλεισούρα να είναι «θερμοτάτη πρέσβυς προς τον Θεό και την Παναγία».

Επισημαίνεται τέλος ότι η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2014, όπου εν συνεχεία θα επιστραφεί με λεωφορείο στην Καστοριά.

Σε καθημερινή βάση θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες.

syll-xalkid-1

syll-xalkid-2

syll-xalkid-3

syll-xalkid-4

syll-xalkid-5

syll-xalkid-6

syll-xalkid-7

syll-xalkid-8

syll-xalkid-9

syll-xalkid-10

syll-xalkid-11

syll-xalkid-12

syll-xalkid-13

syll-xalkid-14

syll-xalkid-15

syll-xalkid-16

syll-xalkid-17

syll-xalkid-18

syll-xalkid-19

syll-xalkid-20

syll-xalkid-21

syll-xalkid-22

syll-xalkid-23

syll-xalkid-24

syll-xalkid-25

syll-xalkid-26

syll-xalkid-27

syll-xalkid-28

syll-xalkid-29

syll-xalkid-31

syll-xalkid-32

syll-xalkid-33

Εμφανίσεις: 58060
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!