Πατρών: ''Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Πατρίδος μας'' (ΦΩΤΟ)

araxos-1

Η τελετή έγινε με κάθε επισημότητα, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημητρίου Αβραμόπουλου, του Υφυπουργού Ιωάννου Λαμπρόπουλου, των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Ευαγγέλου Τουρνά, του Διοικητού της 116 Πτέρυγος Αράξου, της Πολιτικής Τοπικής Ηγεσίας και χιλιάδων Λαού που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία διέσχισαν τους Ελληνικούς ουρανούς, επί δεκαετίες ολόκληρες και έδωσαν με τα φτερά τους ενθουσιασμό και δύναμη σε εκατοντάδες Ελληνόπουλα τα οποία είτε πέταξαν μαζί τους, είτε αισθάνθηκαν εθνική υπερηφάνεια ατενίζοντας τους αετούς να χαιρετούν από ψηλά την ένδοξη Πατρίδα μας.

Η εκδήλωση άρχισε με την Δοξολογία την οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών των αειμνήστων Αεροπόρων, οι οποίοι έπεσαν κατά την ώρα του καθήκοντος.

Συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Αβραμόπουλου, του Διοικητού της 116 Πτέρυγος, του Αργηγού Γ.Ε.Α. και τών παλαιμάχων χειριστών του αεροσκάφους Α- 7 CORSAIR, το οποίο καλυμμένο με τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας απεκαλύφθη κατά την ώρα της τελετής με αποτέλεσμα να δακρύσουν άπαντες.

Μετά την τελετή αυτή, πραγματοποιήθηκε θαυμάσια εορταστική επίδειξη από τα μαχητικά αεροσκάφη, ενώπιον των Επισήμων και του συγκεντρωμένου πλήθους που με συγκίνηση και υπερηφάνεια παρακολουθούσαν τις ασκήσεις για τον αποχαιρετισμό των θρυλικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων σε χειριστές πολεμικών αεροσκαφών και εδόθησαν συγχαρητήρια και αναμνηστικά δώρα στους αεροπόρους που έλαβαν μέρος στην επίδειξη με τα αεροσκάφη κατά την διάρκεια της τελετής.

Σε δήλωσή του μετά την τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, επεσήμανε ότι όλοι οι Έλληνες και ειδικώτερα τα παιδιά μας έχουν έντονο το πατριωτικό συναίσθημα και όπως πάντοτε έπραξαν έτσι και πάλι, αν χρειαστεί, θα αγωνιστούν για την εθνική μας  υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια και την ισχύ της Πατρίδος μας.

Παρά τα απαισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνομε στους καιρούς μας, μετά από όσα ζήσαμε  σήμερα, είμαστε άκρως αισιόδοξοι για το μέλλον της Πατρίδος μας το οποίο ευρίσκεται όχι μόνο στα στιβαρά χέρια, αλλά και στις φλεγόμενες από αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα, καρδιές των παιδιών μας.

Καμαρώνομε για την Πολεμική μας Αεροπορία και ευχόμαστε στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και στα στρατευμένα παιδιά μας, να έχουν την ευλογία του Θεού, της Παναγίας μας, των Αγίων  Ταξιαρχών και πάντων των Αγίων.

araxos-2

araxos-3

araxos-4

araxos-5

araxos-6

araxos-7

araxos-8

araxos-9

araxos-10

araxos-11

Εμφανίσεις: 35256
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!