Ομιλία για τον Κοσμά τον Αιτωλό στην Ι.Μ. Άρτης (ΦΩΤΟ)

art1

Στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων, εξ’ αφορμής της ευλογητής παρουσίας της Κάρας του Οσίου Δαβίδ, τελέσθηκε ο Όρθρος & η θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης π. Θεολόγου, ο οποίος στο τέλος της θείας Λειτουργίας ομίλησε σύντομα αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, τονίζοντας τη σημασία που έχει για τον κάθε πιστό να είναι εγγεγραμμένος στο βιβλίο της Ζωής αγωνιζόμενος καθημερινά για την απόκτηση της βασιλείας του Θεού.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον καθηγητή κ. Μιχαήλ Τρίτο με θέμα «Ο Κοσμάς ο Αιτωλός και η νεοελληνική μας διάρκεια», κατά την οποία ο κ. Τρίτος παρουσίασε το Ιεραποστολικό έργο του εθνομάρτυρος, τις προεκτάσεις και επιδράσεις του στην σημερινή εποχή όπου η χώρα και ο τόπος μας διέρχεται πέραν της σοβαρής οικονομικής κρίσης, πνευματική υποβάθμιση και κρίση θεσμών και αξιών.

Τα μηνύματα και οι διδαχές του πατρο-Κοσμά είναι επίκαιρα και χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και εφαρμογής, για να μπορέσει η κοινωνία και η χώρα μας να ορθοποδήσει - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καθηγητής - τον οποίο στο τέλος συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον ταυτόχρονα για την παρουσία του στην Άρτα.

art8

art9

art10

art11

art2

art3

art4

art5

art6

Εμφανίσεις: 27456
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!