Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

sinaksi-6

Πρωτοποριακή και διαφορετική σύναξη των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου έγινε στην Ιερά Μονή του Ακριτοχωρίου την Τρίτη 21 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της μνήμης των εγκαινίων του νέου Καθολικού προ διετίας από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ Βαρθολομαίο.

Η σύναξη αυτή είχε κάτι ξεχωριστό για τα δεδομένα των Ιερατικών Συνάξεων. Έγινε από κοινού δηλαδή με τη συμμετοχή και των συζύγων των Ιερέων και Ιεροδιακόνων και όλοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα που προετοιμάστηκε και στη συζήτηση που ακολούθησε .

Πρώτος ομιλητής της συνάξεως ήτο ο τακτικός Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Σκαλτσής και θέμα του ήτο « Η Λειτουργική ζωή της Ιερατικής οικογένειας».

Η δεύτερη ομιλία έγινε από την Πρεσβυτέρα και Φιλόλογο Μαρία Αφεντουλίδου με θέμα « Ο ρόλος της Πρεσβυτέρας στη ζωή της οικογένειας και της ενορίας».

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με συντονιστή το Σεβασμιώτατο, χαιρετισμός της ηγουμένης Ιακώβης Μοναχής και τέλος συμβουλές και παραινέσεις από τον Μητροπολίτη.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία σε μικρόσχημη της Φιλοθέης μοναχής από την ενορία του Αγκίστρου.

sinaksi-1

sinaksi-2

sinaksi-3

sinaksi-4

sinaksi-5

sinaksi-7

sinaksi-8

Εμφανίσεις: 34682
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!