Παρουσίαση Τόμου για τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς

tomos1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη εορτή του πολιούχου του Δήμου Κηφισιάς Αγίου Δημητρίου η επίσημη παρουσίαση του Τόμου  "Ο ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ" , που εξέδωσε ο ομώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη έκδοση της ιστορίας του Ιερού Μητρ. Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, βασισμένη σε έρευνα και μελέτη αρχείων και βιβλιοθηκών.

Λίγο νωρίτερα, ο Βυζαντινός χορός του Ιερού Μητρ. Ναού υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Δημήτριου Καλομοίρη απέδωσε επίκαιρους ύμνους και ακολούθησε παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού καθώς και ομιλία του Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννου Παπανικολάου.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η παρουσίαση του βιβλίου υπό του Πανοσ/του Αρχιμ. π. Γρηγορίου Λιέπουρη, Εφημερίου του Ιερού Μητρ. Ναού, του Ελλογιμωτάτου κ. Αθανασίου Παππά, Καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιερολ. Διακόνου π. Κωνσταντίνου Βασιλάκη, Διακόνου του Ιερού Μητρ. Ναού και εκπροσώπου του απουσιάζοντος Ελλογιμωτάτου κ. Αντωνίου Δανασσή-Αφεντάκη, Καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αιδεσ/του Πρωτ. π. Γεωργίου Βαγιανού, Καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιμελητού - συγγραφέως του Τόμου. Την παρουσίαση του βιβλίου διηύθυνε ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστος Κυριακόπουλος.

Παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι προσεφώνησαν στην παρουσίαση του βιβλίου καθώς και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος και απεφώνησε.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως, Φορείς Πολιτιστικών Συλλόγων της Κηφισιάς και πλήθος Κηφισιωτών.

tomos2

tomos3

tomos4

tomos5

tomos6

tomos7

Εμφανίσεις: 36970
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!