Καισαριανής: ''Οι πηγές της Χριστιανικής διδασκαλίας'' (ΒΙΝΤΕΟ)

danihl1

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την έναρξη του Σεμιναρίου Οριοθέτησεως της Ορθοδόξου Πίστεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για τη νέα Ιεραποστολική περίοδο 2014-15 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού την Δευτέρα 21/10/2014.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε ότι, η Αγία Γραφή, οι οικουμενικές σύνοδοι, οι αποφάσεις τους, οι κανόνες τους, η λατρεία της εκκλησίας μας, είναι πηγές της χριστιανικής διδασκαλίας μας.

Από εκεί αντλούμε τα πάντα για τη ζωή μας, την πίστη μας και την ευσέβειάς μας.

Και πρέπει να γνωρίζουμε τι λένε οι πηγές της πίστεώς μας, ώστε από αυτά που ακούμε ή διαβάζουμε να ξέρουμε τι είναι και τι δεν είναι χριστιανικό, τι λέει και τι όχι το Ιερό Ευαγγέλιο, τι είναι και τι όχι σύμφωνο με τους λόγους του Κυρίου μας ώστε να το πιστεύουμε ή να το απορρίπτουμε. Αυτό το έργο και αυτό το σκοπό έχει και η λειτουργία του Σεμιναρίου Οριοθετήσεως της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.

Τέλος ευχήθηκε στους πιστούς να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να παρακολουθούν τις διαλέξεις των Εισηγητών του Σεμιναρίου, ώστε μέσα από αυτά που θα διδάσκονται να βεβαιώνονται ότι ευρίσκονται στην αληθινή Εκκλησία την οποία ίδρυσε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, που την θεμελίωσαν οι Άγιοι Απόστολοι και τρέφεται από την διδασκαλία του Κύριου, των Αγίων Απόστολων και των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Εμφανίσεις: 29051
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!