Θεσσαλιώτιδος: ''Μεγάλη ευλογία για την Καρδίτσα ο Άγιος Σπυρίδωνας'' (ΦΩΤΟ)

karditsa-agripnia-8

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Δεκάδες πιστών συνέρρευσαν και χθες από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης ώστε να προσκυνήσουν την Τίμια Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, η οποία μεταφέρθηκε την περασμένη Τετάρτη προς ευλογία των πιστών από τη νήσο Κέρκυρα όπου φυλάσσεται από χιλιάδες χρόνια πριν.

Στις 8:30 το βράδυ ξεκίνησε η κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος.

Στην Αγρυπνία έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κασσωπίτρας π. Πολύκαρπος Ζερβός, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλάχος καθώς και άλλοι κληρικοί της μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία που δέχεται τις ημέρες αυτές ο ευσεβής λαός της Καρδίτσης εξαιτίας της παρουσίας του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος ο οποίος βοηθά και συντρέχει τους πιστούς, όπως είπε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Τίμια Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι το πρωί της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου και σε καθημερινή βάση θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

karditsa-agripnia-1

karditsa-agripnia-2

karditsa-agripnia-3

karditsa-agripnia-4

karditsa-agripnia-5

karditsa-agripnia-7

karditsa-agripnia-6

karditsa-agripnia-8

karditsa-agripnia-9

karditsa-agripnia-10

karditsa-agripnia-11

karditsa-agripnia-12

karditsa-agripnia-13

karditsa-agripnia-15

karditsa-agripnia-16

karditsa-agripnia-18

karditsa-agripnia-19

karditsa-agripnia-20

karditsa-agripnia-21

karditsa-agripnia-22

karditsa-agripnia-23

karditsa-agripnia-24

karditsa-agripnia-25

karditsa-agripnia-26

karditsa-agripnia-27

karditsa-agripnia-28

karditsa-agripnia-29

Εμφανίσεις: 53461
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!