Ταις των αιμάτων σου ρείθροις, Δημήτριε (ΦΩΤΟ)

dimitria-15

Τους εορτάζοντες ναούς Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας και Βαρυκού επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2014, όπου τέλεσε το μυστήριο του ευχελαίου και μετέφερε το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, το οποίο με πολύ ευλάβεια φυλάσσεται στο Ιερό Επισκοπείο της Καστοριάς και αποτελεί δωρεά του μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Μιχαήλ στον Μητροπολίτη μας.

Σήμερα, 25 Οκτωβρίου2014,στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ασπροκκλησιάς τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και μετέφερε τα μηνύματα της ζωής του Αγίου Δημητρίου στους πολυπληθείς χριστιανούς, οι οποίοι συνέρρευσαν για να τιμήσουν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Να σημειώσουμε ότι στην Καστοριά, το σημερινό Σάββατο ονομάζεται "Ψυχοσάββατο του Αγίου Δημητρίου", γι' αυτό και οι χριστιανοί μας, κατά παλαιά παράδοση, μνημονεύουν τα ονόματα των κεκοιμημένων αδελφών τους, τελούν ιερά μνημόσυνα με την προσφορά κολλύβων και δέονται στον Άγιο Τριαδικό Θεό για την ανάπαυση της ψυχής τους.

Ο Σεβασμιώτατος θα συνεχίσει την περιοδεία τους στους υπόλοιπους εορτάζοντες Ναούς της επαρχίας μας σήμερα και αύριο.

Να σημειώσουμε ότι το πλήθος των Ιερών Ναών του Αγίου Δημητρίου στην επαρχία μας φανερώνει την τιμή στο πρόσωπο του Αγίου, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Μακεδονία και ιδιαιτέρως στην Καστοριά, η οποία αποτελεί ένα μικρό Βυζάντιο.

dimitria-1

dimitria-2

dimitria-3

dimitria-4

dimitria-5

dimitria-6

dimitria-7

dimitria-8

dimitria-9

dimitria-10

dimitria-11

dimitria-12

dimitria-13

dimitria-14

dimitria-16

dimitria-17

dimitria-18

dimitria-19

dimitria-20

dimitria-21

dimitria-22

dimitria-23

Εμφανίσεις: 26715
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!