Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

kerni-6

Για την Romfea.gr, Μάριος Σαράντης

Μετά κατανύξεως και Εκκλησιαστικής λαμπρότητος τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εόρτιος Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα.

Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου της Ακολουθίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στην προσλαλιά του ετόνισε πως ο Άγιος Δημήτριος υπήρξε αγωνιστής, ανυποχώρητος και καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού. Δεν φοβήθηκε τις κακουχίες, τους αγώνες, τους διωγμούς.

Ένα πράγμα και μόνο τον απασχολούσε, να αρέσει στον Κύριο.

Υπογράμμισσε πως ο Μεγαλομάρτυς αποτελεί καύχημα τόσο της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, όσο και ολόκληρης της Ελλάδος και όλων των αγωνιζομένων Ορθοδόξων.

Ευλόγησε τον Νέστορα και αυτός με την σειρά του κατατρόπωσε τον Λυαίο.

Η χάρη του Αγίου είναι ορατή μέχρι σήμερα μιας και το Άγιο Λείψανό του μυροβλίζει και χαρίζει ιάματα στους πονεμένους αδελφούς είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και Προϊστάμενος του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, πλήθος Αρχιμανδριτών και Ιερέων της Μητροπόλεως.

kerni-1

kerni-3

kerni-4

kerni-5

kerni-7

Εμφανίσεις: 40989
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!