Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kilkis-9

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλο

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως του Κιλκίς.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής του Αγίου τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή του εφημερίου του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Θεοδωρίδη, του Ιερομονάχου π. Πορφύριου Πασταλίδη, του πρεσβύτερου π. Νικολάου Μπαγιέγκο και των διακόνων π. Ιακώβου Ταλζίγιε και Αθανασίου Αφεντουλίδη.

Να αναφερθεί ότι η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Σισμανίδη, ο οποίος διάβασε το Σύμβολο της πίστεως, εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Στρατού και της Δημοτικής Αρχής και πλήθος πιστών που γέμισαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον Άγιο Δημήτριο.

Τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου που μαρτύρησε για την πίστη του επικαλέστηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ για να σκέπει και να ενθαρρύνει την πορεία της ζωής μας και να εμψυχώνει την προσπάθεια μας να τηρούμε το θέλημα του Θεού.

Η φετινή εορτή του Αγίου Δημητρίου ήταν ξεχωριστή για τον εφημέριο, τους επίτροπους και τους ευσεβείς ενορίτες καθώς θα εγκαινίαζαν το ενοριακό κοινωνικό παντοπωλείο σε νέο και πλήρως οργανωμένο χώρο, όπου θα συνεχίζει με καλύτερες υποδομές να ανακουφίζει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

kilkis-1

kilkis-2

kilkis-3

kilkis-4

kilkis-5

kilkis-6

kilkis-7

kilkis-8

kilkis-10

kilkis-11

kilkis-12

kilkis-13

kilkis-14

kilkis-15

kilkis-16

kilkis-17

kilkis-18

kilkis-19

kilkis-20

Εμφανίσεις: 39916
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!