Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

neapol-34

Στον Άγιο Δημήτριο Διαβατών ιερούργησε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του, ο οποίος είχε τον ενθουσιασμό Θούριου άσματος, υπογράμμισε: «η Υμνολογία και ο Συναξαριστής διασώζουν την ιστορία του Αγίου Δημητρίου: αξιωματικός του Ρωμαϊκού στρατού ο Άγιος εγκατέλειψε τις τιμές και τη δύναμη της εξουσίας που του εξασφάλιζε το αξίωμά του στη μεγαλύτερη στρατοκρατούμενη αυτοκρατορία των αιώνων και προσκολλήθηκε στην αγάπη του Χριστού.

Ο Αξιωματικός- και δυνάμει μάρτυρας - αποθέτει την πανοπλία της δύναμης και ενδύεται την πανοπλία του Πνεύματος, «ενδύεται Χριστόν».

Μαθητής του αδάμαντα της πίστεως , αγίου Δημητρίου , είναι ο Νέστορας – μετέπειτα άγιος μάρτυρας – ο οποίος στην πρόκληση του αλαζόνα Λυαίου απαντά με τη δύναμη της ευχής του Δασκάλου του: «ο Θεός του Δημητρίου βοήθει μοι» και ... νικά.

Οι σημερινοί Έλληνες εμπνεόμενοι από το παράδειγμα του Αγίου Δημητρίου καλούνται να μεταδώσουν στα παιδιά τους την πίστη στο Χριστό , την ανδρεία στην ομολογία του Χριστού, την αφοσίωση στην παράδοση της Ορθοδοξίας».

Ο Σεβασμιώτατος κατέκλεισε το λόγο του με το αισιόδοξο μήνυμα: « η σωτηρία θα γεννηθεί στα σπίτια μας, να μην την περιμένουμε απ’ έξω. Έχουμε, όμως, χρέος όλοι να δουλέψουμε για τούτον το σκοπό. Χρέος έχουν και οι Δάσκαλοι να γίνουν του Γένους Δάσκαλοι, για να στοιχηθούν τα σχολειά μας στο βηματισμό των αγίων και των ηρώων ».

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Δημήτριος Φωτόπουλος, ο βουλευτής κ. Θ. Καράογλου , δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

neapol-1

neapol-2

neapol-3

neapol-4

neapol-5

neapol-6

neapol-7

neapol-8

neapol-9

neapol-10

neapol-11

neapol-12

neapol-13

neapol-14

neapol-15

neapol-16

neapol-17

neapol-18

neapol-19

neapol-20

neapol-21

neapol-22

neapol-23

neapol-24

neapol-25

neapol-26

neapol-27

neapol-28

neapol-29

neapol-30

neapol-31

neapol-32

neapol-33

neapol-35

neapol-36

neapol-37

neapol-38

Εμφανίσεις: 31941
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!