Ο Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνος στο Διδυμότειχο (ΦΩΤΟ)

did-6

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χρυσουπόλεως κ. Κωνσταντίνος, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στα πλαίσια της επισκέψεως του στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του μίλησε για το πρόσωπο του Αγίου Δημητρίου, για τη σημασία του μαρτυρίου με αναφορά στα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην βυζαντινή πόλη του Διδυμοτείχου.

Επίσης μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και στο ποίμνιο της επαρχίας αυτού.

Τον Θεοφιλέστατο καλωσόρισε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνός Aλαζράϊ εκ μέρους του επιχωρίου Αρχιερέως.

did-1

did-2

did-3

did-8

did-4

did-5

did-7

Εμφανίσεις: 36619
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!