Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τίμησε έναν αληθινό εργάτη του Ευαγγελίου

kerkiras-1Έναν αληθινό εργάτη του Ευαγγελίου τίμησε, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Πρόκειται για τον ιερέα π. Κωνσταντίνο Χυτήρη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του χωριού Άνω Παυλιάνα, ο οποίος διακονεί με αυταπάρνηση την τοπική Εκκλησία, τόσο στην ενορία του, όσο και κάθε καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις στην Κασσιώπη.

Ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, χειροθετώντας τον π. Κωνσταντίνο σε πρωτοπρεσβύτερο, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, επεσήμανε ότι ο π. Κωνσταντίνος έχει οργανώσει υποδειγματικά την ενορία του, συγκεντρώνει στα κατηχητικά σχολεία πλήθος παιδιών, όλων των ηλικιών, ενώ αναβιώνει στην ενορία του τον θεσμό ο οποίος στην πρώτη Εκκλησία ονομάζονταν "Αγάπες", καθώς μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής συγκεντρώνει τους ενορίτες, τους οποίους με τη συμπαράσταση της πρεσβυτέρας και των λαϊκών συνεργατών τους κατηχούνε στην ορθόδοξη πίστη και παράδοση, ενώ συχνά τρώνε όλοι μαζί, συσφίγγοντας τους πνευματικούς δεσμούς και καθιστώντας την ενορία μία πνευματική οικογένεια.

Μάλιστα ο π. Κωνσταντίνος μαγειρεύει για τους ενορίτες του, όπως κάνει επί 20 και πλέον καλοκαίρια στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κασσιώπη, όπου επί 1,5 μήνα, ακούραστα, μαγειρεύει για σχεδόν 400 παιδιά κάθε χρόνο καθημερινά.  

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι όταν μία ενορία και μάλιστα χωριού, έχει ιερέα με αυταπάρνηση και αγάπη τότε πραγματικά η Εκκλησία δίνει μαρτυρία ζωής και ο Θεός επευλογεί μία τέτοια προσπάθεια.

kerkiras-2 

Εμφανίσεις: 30201
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!