Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την εθνική επέτειο στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kilkis-doxolgia-9

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η πατρίδα μας εορτάζει μία από τις σημαντικότερες και ενδοξότερες σελίδες της παγκοσμίου ιστορίας της και η Αγία μας Εκκλησία τιμά την εορτή της Αγίας Σκέπης.

Το πρωί της μεγάλης διπλής εορτής τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημος Δοξολογία για τον εορτασμό του Ιστορικού Έπους του 1940, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλεως του Κιλκίς.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Στέφανος Αναγνώστου ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού κ. Γ. Γεωργαντάς, Ειρ. Αγαθοπούλου και Θ. Παραστατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Κιλκίς κ. Περ. Κολότσιος, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημ. Σισμανίδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωαν. Τσογγίδης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού Ξηράς και των Φορέων του Νομού, αντιπροσωπίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς κρατώντας τις Γαλανόλευκες Σημαίες, καθώς και πλήθος ευσεβών Χριστιανών, που προσήλθαν για να εορτάσουν την εορτή της Αγίας Σκέπης και να τιμήσουν τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Για την σπουδαιότητα της ημέρας μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο μπροστά από το Δημαρχείο του Κιλκίς.

Οι εκδηλώσεις τιμής κορυφώθηκαν με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της κεντρικής οδού της 21ης Ιουνίου.

kilkis-doxolgia-1

kilkis-doxolgia-2

kilkis-doxolgia-3

kilkis-doxolgia-4

kilkis-doxolgia-5

kilkis-doxolgia-6

kilkis-doxolgia-7

kilkis-doxolgia-8

kilkis-doxolgia-10

kilkis-doxolgia-11

kilkis-doxolgia-12

kilkis-doxolgia-13

kilkis-doxolgia-14

kilkis-doxolgia-15

kilkis-doxolgia-16

kilkis-doxolgia-17

kilkis-doxolgia-18

kilkis-doxolgia-19

kilkis-doxolgia-20

kilkis-doxolgia-21

kilkis-doxolgia-22

kilkis-doxolgia-23

Εμφανίσεις: 38483
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!