Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ι.Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

korinti-3

Χθες Τρίτη 28η Οκτωβρίου 2014, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος, μετά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, ανάμνηση επιτελεί του εν Βλαχέρναις θαύματος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και Εθνική εορτή, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, πλαισιουμένων υπό του ιερατείου της πόλεως Κορίνθου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ως Επίσημος προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας προέστη και στην επακολουθήσασα Δοξολογία για την Εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον άγιο Ζιχνών για την τιμή που έκανε στην Ι. Μητρόπολή Κορίνθου συνεορτάζοντας μαζί μας αυτή την τόσο σημαντική ημέρα της Πατρίδος μας, επεσήμανε τις αξίες και τα ιδανικά, που εμπνέει ο εορτασμός αυτής της ημέρας, καθώς και την υποχρέωση που έχουμε όλοι οι Νεοέλληνες όχι απλώς να τιμούμε την μνήμη των Ηρώων προγόνων μας αλλά ευγνωμόνως να αποδίδουμε τον σεβασμό μας κατ’ αυτήν την ημέρα σε όλους όσους ανά τους αιώνες αντιστάθηκαν στους εχθρούς και επιβούλους της πολυβασανισμένης Πατρίδας μας.

korinti-1

korinti-4

korinti-5

korinti-6

korinti-7

Εμφανίσεις: 29161
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!