Τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

karditsa-15

Καρδίτσα | Ευάγγελος Σαμαράς

Ιεροπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με επίκεντρο την πόλη της Καρδίτσας όπου έλαβαν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις.

Το πρωί της Τρίτης τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και συλλειτουργούντων του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου καθώς και των ιερέων του ναού π. Παναγιώτου Βασιλάκη και Παναγιώτου Καλλιώρα.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Καρδίτσης κ.κ. Ασημίνα Σκόνδρα, Κώστας Τσιάρας και Σπύρος Ταλιαδούρος.

Την Κυβένρηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

Το παρόν έδωσαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσης Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος της πόλης Φώτης Αλεξάκος, οι αστυνομικές, στρατιωτικές και πυροσβεστικές αρχές της Καρδίτσας καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά την απόλυση κλήρος και αρχές μετέβησαν στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού όπου τελέστηκε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των πεσόντων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος καθώς και οι άλλοι επίσημοι παρακολούθησαν τη μεγάλη μαθητική παρέλαση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου.

karditsa-1

karditsa-2

karditsa-3

karditsa-4

karditsa-5

karditsa-8

karditsa-7

kriti-3

karditsa-10

karditsa-11

karditsa-12

karditsa-13

karditsa-14

karditsa-16

karditsa-17

karditsa-18

karditsa-19

karditsa-20

karditsa-21

karditsa-22

karditsa-23

karditsa-24

karditsa-25

karditsa-26

Εμφανίσεις: 28333
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!