Εσπερινός εγκαινίων από τον Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο (ΦΩΤΟ)

egainia-karditsa-10

Καρδίτσα | Ευάγγελος Σαμαράς

Την πρώτη του Ακολουθία των Εγκαινίων ναού τελεί ως νέος Μητροπολίτης, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος.

Σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του χωριού Μητρόπολη Καρδίτσης εψάλλει με λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι με χαρά αλλά και έκδηλη συγκίνηση υποδέχθηκαν τον κ. Τιμόθεο αλλά και τα Ιερά Λείψανα τα οποία κόμισε στο ναό προκειμένου αυτά να τοποθετηθούν στην Αγία Τράπεζα με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο συνόδευσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου ενώ στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρσάλων Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Καλλιώρας καθώς και άλλοι ιερείς της γύρω περιοχής.

Για τη σημασία του Εγκαινιασμού ενός ναού μίλησε στο σύντομο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος τονίζοντας ότι η μέρα των Εγκαινίων είναι η σημαντικότερη για τον ενοριακό ναό αλλά και για τους πιστούς.

egainia-karditsa-1

egainia-karditsa-2

egainia-karditsa-3

egainia-karditsa-4

egainia-karditsa-5

egainia-karditsa-6

egainia-karditsa-7

egainia-karditsa-8

egainia-karditsa-9

egainia-karditsa-11

egainia-karditsa-12

egainia-karditsa-13

egainia-karditsa-14

egainia-karditsa-15

egainia-karditsa-16

egainia-karditsa-17

egainia-karditsa-18

egainia-karditsa-19

egainia-karditsa-20

egainia-karditsa-21

egainia-karditsa-22

Εμφανίσεις: 48676
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!