Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην γενέτειρά του (ΦΩΤΟ)

karystias-5

Την 31η Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στη γενέτειρά του Κοσμά Κυνουρίας, όπου και συμμετείχε στον πανηγυρικό εσπερινό μετα αρτοκλασίας, προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων.

Ο ναός, αν και το χωριό Κοσμάς τον χειμώνα κατοικείται απο ελάχιστους κατοίκους, ειταν γεμάτος απο προσκυνητές -Κοσμίτες και μη- οι οποίοι με κατάνυξη παρακολούθησαν τον πανυγυρικο εσπερινό και την παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους και τον Όσιο Δαυιδ τον εν Ευβοια, ο οποίος και εκείνος εόρταζε την επομένη.

Μαλιστα, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε απο την μητροπολη του, τεμάχιο αγίου λειψάνου του οσίου Δαυιδ, το οποιο και εξέθεσε προς προσκύνηση και ευλογία των προσκυνητών.

Την επόμενη ημερα, ανήμερα της εορτής, ο σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην θεία λειτουργία στον ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην Τρίπολη, συνοδευόμενος απο πλήθος ιερέων και διακόνων.

Ο ναός ειταν ασφυκτικά γεμάτος, απο προσκυνητές οι οποίοι, ήρθαν να χαιρετήσουν και να πάρουν την ευλογία απο τον Σεβασμιώτατο Καρυστίας, ο οποίος κατάγεται απο την επαρχία της Τρίπολεως, αλλα και απο τον εντόπιο μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος συμπροσευχηθηκε στη θεία ακολουθια.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ επέστρεψε στην Κύμη, έδρα της Μητροπόλεως του.

karystias-1

karystias-2

karystias-3

karystias-4

karystias-6

karystias-7

karystias-8

karystias-9

karystias-10

karystias-11

karystias-12

karystias-13

karystias-14

karystias-15

karystias-16

karystias-17

karystias-18

karystias-19

Εμφανίσεις: 59243
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!