Ενθρονιστήρια Θεία Λειτουργία στα Γρεβενά (ΦΩΤΟ)

syll-grvena-26

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας – Αγίου Αχιλλίου Γρεβενών.

Της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο Καθεδρικό Ναό της πόλεως, προεξήρχε ο νέος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος τέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία στην Επαρχία του και συλλειτούργησαν μαζί του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο μέχρι χθες Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Γρεβενών απευθυνόμενος στο λαό της Μητροπόλεώς του, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τη συγκίνησή του, την αγάπη του και το θαυμασμό του για τον Κλήρο και το λαό της ακριτικής αυτής μακεδονικής γης.

Σας δίνω τη ζωή μου και την καρδιά μου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβίδ, ο οποίος μέσα σε κλίμα συγκίνησης καταχειροκροτήθηκε, με το λαό του Θεού να αναφωνεί συνεχώς το «Άξιος».

Στο τέλος, της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συλλειτούργησαν μαζί του και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, για την αγάπη του και την παρουσία του όλο αυτό το διάστημα στα Γρεβενά.

Άφησε το στίγμα του και βρίσκω σήμερα έτοιμο τραπέζι, σημείωσε ο κ. Δαβίδ, ζητώντας τις ευχές και προσευχές του κ. Σεραφείμ, των λοιπών Αρχιερέων, του Κλήρου και του λαού.

syll-grvena-1

syll-grvena-2

syll-grvena-3

syll-grvena-4

syll-grvena-5

syll-grvena-6

syll-grvena-7

syll-grvena-8

syll-grvena-9

syll-grvena-10

syll-grvena-13

syll-grvena-15

syll-grvena-16

syll-grvena-17

syll-grvena-18

syll-grvena-19

syll-grvena-20

syll-grvena-21

syll-grvena-22

syll-grvena-23

syll-grvena-24

syll-grvena-25

syll-grvena-27

syll-grvena-28

syll-grvena-29

syll-grvena-30

syll-grvena-31

syll-grvena-32

syll-grvena-33

syll-grvena-34

syll-grvena-35

syll-grvena-36

syll-grvena-37

syll-grvena-38

syll-grvena-39

syll-grvena-40

syll-grvena-41

syll-grvena-42

syll-grvena-43

syll-grvena-44

syll-grvena-45

syll-grvena-46

syll-grvena-47

syll-grvena-48

Εμφανίσεις: 86925
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!