Κιλκισίου: ''Όταν απομακρυνόμαστε απ' το Θεό είμαστε ευάλωτοι σε αμαρτίες''

kilkis-7

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πόλεως Κιλκίς, που βρίσκεται στις παρυφές του λόφου Αγίου Γεωργίου, χοροστάτησε σήμερα το απόγευμα κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως και αν το Ιερό Παρεκκλήσιο είναι μικρό σε χωρητικότητα, είχε κατακλυστεί από πιστούς οι οποίοι τίμησαν τη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Στην ακολουθία του Εσπερινού και στην αρτοκλασία που τελέστηκε προ της απολύσεως συμμείχαν οι Αρχιμανδρίτες π. Νικόλαος Πιλιτσόπουλος, Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Ραφαήλ Ιωάννου, ο πρεσβύτερος π. Γρηγόριος Κοσμερίδης και ο ιεροδιάκονος π. Ιάκωβος Ταλζιγιέ.

Στο μεστό θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ξεχωριστή θέση που έχουν μέσα στην Αγία μας Εκκλησία οι Αρχιστράτηγοι Μιχαήλ και Γαβριήλ καθώς και όλα τα τάγματα Αγγελικών Δυνάμεων, υπηρετώντας το Θεό αλλά και προστατεύοντας τους ανθρώπους.

Τόνισε ότι ο ορθός τρόπος ζωής του ορθοδόξου χριστιανού κατά το θέλημα του Θεού είναι αυτός που έχει τους Αγγέλους να σκέπουν τα βήματα τους καθενός και ιδιαίτερα τον Φύλακα Άγγελο, που είναι ο πιστός οδηγός και φύλακας της ψυχής και του σώματος μας.

«Εμπιστεύομαστε τον Άγγελο μας και αυτός δεν μας εγκαταλείπει όταν βρισκόμαστε κοντά στο Θεό. Όταν απομακρυνόμαστε απ' το Θεό είμαστε ευάλωτοι σε αμαρτίες και δεν έχουμε κοντά μας το Φύλακα Άγγελο μας» είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε στους εορτάζοντες αλλά και σ' όλους οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ αλλά και όλοι οι Άγγελοι να βρίσκονται δίπλα μας σε κάθε βήμα της ζωής μας.

Αύριο, Σάββατο 8 του μηνός Νοεμβρίου, κυριόνυμο ημέρα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα τελεσθεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ κ. Εμμανουήλ στον oμώνυμο Ιερό Ναό του Φαναρίου Κιλκίς.

kilkis-1

kilkis-2

kilkis-3

kilkis-4

kilkis-5

kilkis-6

kilkis-8

kilkis-9

kilkis-10

Εμφανίσεις: 40198
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!