Εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

nek-5

Με την τέλεση πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού κατά τον οποίο χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ξεκίνησαν στην Κέρκυρα το απόγευμα του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου 2014, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Κατά την εορτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, προς τον οποίο κλήρος και λαός έσπευσε να εκφράσει τις εγκάρδιες των ευχών.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος στο κήρυγμά του επεσήμανε ότι ο Άγιος Νεκτάριος υπήρξε παράδειγμα Ιεράρχη ο οποίος γνώρισε πολλές λύπες και δοκιμασίες επειδή ήταν αγαπητός στο λαό του Θεού, επειδή ήταν άνθρωπος πνευματικός, επειδή ήταν άνθρωπος πατερικός και έγκριτος δογματικός θεολόγος, αλλά πρωτίστως άνθρωπος με βαθιά πίστη στο Θεό.

Οι διωγμοί δεν έκαμψαν την αγάπη του Αγίου για το Θεό, αλλά τον έκαναν να δείξει υπομονή και ταυτόχρονα πραότητα, συγχωρητικότητα και μακροθυμία προς όσους εκ της Εκκλησίας και των συνεπισκόπων του τον ταλαιπώρησαν, ενώ η όλη βιοτή του στον ελλαδικό χώρο, με την ίδρυση της Μονής της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα, με την διακονία του στην Ριζάρειο Ιερατική Σχολή, με την προσφορά του λόγου του Θεού στην Χαλκίδα και την Φθιώτιδα τον ανέδειξαν ως μία μεγάλη πνευματική μορφή.

Όπλο του η πίστη στο Χριστό, όπως επίσης και η ιδιαίτερη ευλάβειά του προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Άγιος αποτέλεσε και αποτελεί πρότυπο και υπόδειγμα όχι μόνο για τους κληρικούς και τους μοναχούς, αλλά για κάθε πιστό, ο οποίος στη ζωή του θέλει να μιμηθεί την οδό του Χριστού και χρειαζόμαστε σε μία εποχή όπου η πνευματικότητα περιφρονείται και οι άνθρωποι συνεχώς αναζητούν με εγωκεντρική διάθεση να βρούνε τα δίκια τους, χωρίς όμως να αγαπούν τους άλλους και χωρίς να εμπιστεύονται το Θεό στις δοκιμασίες τους.

Κατέληξε τον λόγο του ευχόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κερκύρας να παραμείνει ανεξίκακος και χαρούμενος στην καρδιά, όπως ο άγιος Νεκτάριος, και να ποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη και τον λαό του Θεού με ζήλο πνευματικό και αγάπη, όπως επάξια κάνει μέχρι σήμερα.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, προσφωνώντας τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος επεσήμανε ότι η Εκκλησία εορτάζει τον εν εσχάτοις χρόνοις φανέντα άγιό της προκειμένου να δείχνει στους ανθρώπους ότι η αγιότητα παραμένει μία συνεχής ευλογία του Θεού στη ζωή μας.

Ευχαρίστησε τον κ. Τιμόθεο, όπως και τους κληρικούς και το λαό του Θεού που βρέθηκε στο Ιερό προσκύνημα για την αγάπη τους και τόνισε ότι ο ίδιος αισθάνεται τους πάντες ως την πνευματική του οικογένεια.

Τόνισε την παιδιόθεν ευλάβειά του προς τον άγιο Νεκτάριο, καθώς και ότι παίρνει δύναμη από αυτόν για να συνεχίζει την πνευματική προσπάθεια και την διακονία της αγάπης, ενώ η είναι πολύτιμη για τον ίδιο η ενίσχυση των ανθρώπων δια της προσευχής και της αγάπης.

Το πρωί της Κυριακής 9 Νοεμβρίου 2014, θα τελεστεί η θεία λειτουργία για την αγιώνυμο ημέρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος θα χειροτονήσει σε διάκονο τον μοναχό π. Ιάσονα Κεσέν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας ζήτησε αντί άλλου δώρου, όποιος επιθυμεί, να προσφέρει τρόφιμα υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, για να μοιραστούν στις περίπου 200 οικογένειες που βοηθά σε μηνιαία βάση η τοπική Εκκλησία.

nek-1

nek-2

nek-3

nek-4

nek-6

nek-7

nek-8

Εμφανίσεις: 41040
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!