Πλήθος λαού στις Σέρρες για την Παναγία τη Μαλεβή (ΦΩΤΟ)

serres-1

Χιλιάδες λαού απο το απόγευμα της Παρασκευής 7ης Νοεμβρίου συρρέουν στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Μαλεβή, την οποία μετέφερε στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος μεθ’ ομάδος κληρικών και μοναχών.

Στον εφετεινό λαμπρό και πάνδημο εορτασμό της συνάξεως των Αγίων Αγγέλων συμμετείχαν, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Χίου κ. Μάρκος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ευλόγιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ρίλας Βουλγαρίας.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας της 8ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συλλιτάνευση των ιερών εικόνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως των Σερρών με συμμετοχή χιλιάδων λαού.

Στην κεντρική πλατεία των Σερρών τελέσθηκε αρτοκλασία και ομίλησε επικαίρως ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο με την συμμετοχή των Σεβ Μητροπολιτών Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, Χίου κ. Μάρκου και Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου.

Στο τέλος ο Σεβ Μαντινείας προσέφερε στον Σεβ Μητροπολίτη μας κ. Θεολόγο αναμνηστικό παράσημο της Ιεράς Μονής Μαλεβή, εκφράζοντας τις ολόθυμες ευχαριστίες του γιά την πρόφρονα φιλοξενία.

Ο Σεβ Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβ Μαντινείας και την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μαλεβή γιά την εξαιρετική ευλογία της μεταφοράς του χαριτοβρύτου εικονίσματος στη Σέρρες πρός στηριγμό του φιλοπάρθενου λαού.

Ακολούθως προσέφερε στην ιερά Μονή μιαν αργυρά κανδήλα ώστε να καίει ακοιμήτως ενώπιον της θαυματουργού εικόνος υπέρ του Σερραικού λαού και στον Σεβ Μαντινείας, μιά εικόνα της Παναγίας της Πονολύτριας, προστάτιδος της Εκκλησίας των Σερρών και στον Σεβ Χίου μία περίτεχνη εικόνα του αγίου Νικολάου.

Η Ιερά Μυροβλύτισσα εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στίς Σέρρες εως της Τρίτης 11ης Νοεμβρίου οπότε και θα αναχωρήσει γιά την παλαίφατη Ιερά Μονή της.

serres-2

serres-3

serres-7

serres-8

serres-9

serres-10

serres-11

serres-12

serres-4

serres-5

serres-6

Εμφανίσεις: 85878
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!