Εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

ag-nekt-6

Τη 9η του μηνός Νοεμβρίου, μνήμην ποιούμεν του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, κτίτορος της εν Αιγίνη Μονής της Αγίας Τριάδος του Θαυματουργού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον ομώνυμο Ναό του Αγίου στο Δενδροπόταμο –Μενεμένης .

Ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας τον Ευαγγελικό λόγο «μη φοβού , μόνον πίστευε», παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τη ζωοποιό δύναμη της πίστης.

«Η πίστη, είπε ο Σεβασμιώτατος, αποτελεί το θεμέλιο της πνευματικής ζωής, το αγκωνάρι του πνευματικού οικοδομήματος της ψυχής. Η πίστη, καθιστά την ψυχή έτοιμη να βιώσει το θαύμα, να το αναγνωρίσει. Είναι λυπηρό που στην εποχή μας απουσιάζει η ενεργοποιός δύναμη, η πίστη, η οποία δύναται να μετακινήσει βουνά. Το πραγματικό μας έλλειμμα είναι έλλειμμα πίστης, για τούτο και παρουσιαζόμαστε πένητες στο πνευματικό και στο εθνικό πεδίο».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με τη μεσιτεία του Αγίου Νεκταρίου να ανδρωθεί η πίστη στις ψυχές, «γιατί είναι η πίστη αυτή που θα νικήσει το φόβο και θα γεννήσει το θαύμα».

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Γ. Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λ. Κυρίζογλου και πλήθος πιστών που συνέρρευσαν για να αποδώσουν τιμή στο Αγιο Νεκτάριο, τον ένθεον θεράποντα του Χριστού.

ag-nekt-1

ag-nekt-2

ag-nekt-3

ag-nekt-4

ag-nekt-5

ag-nekt-7

ag-nekt-8

ag-nekt-9

ag-nekt-10

ag-nekt-11

ag-nekt-12

ag-nekt-13

ag-nekt-14

ag-nekt-15

ag-nekt-16

Εμφανίσεις: 38452
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!