Η εορτή των Ταξιαρχών στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

IMG 1214

Πλήθη πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδος συνέρρευσαν στην κωμόπολη των Ριζίων το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που έφεραν το 1923 οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από την Αδριανούπολη.

Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ριζίων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττων το θείο λόγο ανέλυσε το αποτρεπτικό στην αμαρτία παράγγελμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ «Στῶμεν καλῶς, στῶμεν μετά φόβου» και ευχήθηκε οι άγιοι άγγελοι να προστατεύουν και να φυλάσσουν τους πιστούς, τις ένοπλες δυνάμεις, τους άρχοντες και τη νεολαία του τόπου μας.

Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα στον επίσης πανηγυρίζοντας Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγγιστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος.

Στην ακολουθία προσήλθαν ο Υφυπουργός Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλος, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ιω. Μακρής, ο αντιδήμαρχος Ιω. Περιστεράκης και άλλοι επίσημοι.

IMG 1153

IMG 1168

IMG 1191

IMG 1200

IMG 1203

IMG 1208

Εμφανίσεις: 35557
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!