Η Ιερατική Σχολή Καρδίτσης τίμησε τον Προστάτη της Άγιο Μηνά (ΦΩΤΟ)

ag-minas-31

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνά τίμησε απόψε με κάθε λαμπρότητα η Ιερατική Σχολή Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ) Καρδίτσης με πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις.

Το απόγευμα εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, παρόντος και του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου, του διευθυντού της Σχολής Κωνσταντίνου Παπαευθυμίου, κληρικών της περιοχής, καθώς και κληρικών – σπουδαστών οι οποίοι φοιτούν στο ΙΣΔΕ.

Στον διδακτικό του λόγο ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά ο οποίος ήταν κοντά στο Χριστό, όπως πρέπει να είναι και οι άνθρωποι, οι οποίοι παρόλα αυτά στις μέρες μας έχουν αναλωθεί στη βιοτική και μόνο μέριμνα αψηφώντας την ψυχή τους.

Εν συνεχεία ευλογήθηκαν οι Άρτοι καθώς και το Ύψωμα του Αγίου Μηνά ενώ πραγματοποιήθηκε και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του εορταζόμενου αγίου πέριξ του Ναού και τέλος ο Σεβ. κ. Τιμόθεος μοίρασε τον Άρτο σε όλους τους πιστούς.

Σημειωτέον ότι το αναλόγιο κόσμησε ο Πρωτοπρεσβύτερος – Αρχιερατικός Επίτροπος και καθηγητής Μουσικής του ΙΣΔΕ π. Γεώργιος Στάμος.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι ο Ιερός Ιδρυματικός Ναός του Αγίου Μηνά βρίσκεται στον περίβολο της Ιερατικής Σχολής Δεύτερης Ευκαιρίας εξυπηρετώντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σπουδαστών αλλά και τις ποιμαντικές ανάγκες των κατοίκων της συνοικίας.

ag-minas-1

ag-minas-2

ag-minas-3

ag-minas-4

ag-minas-5

ag-minas-6

ag-minas-7

ag-minas-8

ag-minas-9

ag-minas-10

ag-minas-11

ag-minas-12

ag-minas-13

ag-minas-14

ag-minas-15

ag-minas-16

ag-minas-17

ag-minas-18

ag-minas-19

ag-minas-20

ag-minas-21

ag-minas-22

ag-minas-23

ag-minas-24

ag-minas-25

ag-minas-26

ag-minas-27

ag-minas-28

ag-minas-29

ag-minas-30

Εμφανίσεις: 60494
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!