Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε το Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

xryso-kalampaka-18

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πάνδημα ο πιστός του Θεού λαός της Καλαμπάκας υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα τα χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Έτσι κλήρος και πιστοί προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ υποδέχθηκαν, με την ευλογία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Αρχιμανδρίτου Ισιδώρου, την Αριστερή Τίμια Χείρα του Αγίου Ιωάννου που φυλάσσεται στην εν λόγω Ιερά Μονή, την οποία μετέφεραν πατέρες αυτής.

Η τελετή της υποδοχής πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου της πόλεως συνοδεία των μοναζουσών των Ιερών Μονών των Μετεώρων, οι οποίες με τα ξύλινα τάλαντα συνόδευαν το Τίμιο Λείψανο μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος όπου και θα φιλοξενηθεί για τις επόμενες δυο ημέρες.

Στην προσλαλιά του ο πολιός Ποιμενάρχης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην ευλογία την οποία θα λάβει ο λαός της περιοχής με την άφιξη του Λειψάνου προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να προστρέξουν ως το ναό για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη Χάρη του Αγίου Ιωάννου.

Στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, ενώ το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 θα τελεστεί από τις 7:30 έως 9:30 Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία. Στις 11 π.μ. θα τελεστεί το Ιερό Ευχέλαιο, ενώ στις 4 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 (ανήμερα της εορτής): 7:30 έως 10:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις 4 το απόγευμα θα ψαλλεί η Παράκληση και ακολούθως το Ιερό Λείψανο θα αναχωρήσει για τη Μονή Βαρλαάμ.

Σημειώνεται ότι κατά το τριήμερο παραμονής του Ι. Λειψάνου ο Μητροπολιτικός Ναός θα είναι ανοικτός από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

xryso-kalampaka-1

xryso-kalampaka-2

xryso-kalampaka-3

xryso-kalampaka-4

xryso-kalampaka-5

xryso-kalampaka-6

xryso-kalampaka-7

xryso-kalampaka-8

xryso-kalampaka-9

xryso-kalampaka-10

xryso-kalampaka-11

xryso-kalampaka-12

xryso-kalampaka-13

xryso-kalampaka-14

xryso-kalampaka-15

xryso-kalampaka-16

xryso-kalampaka-17

xryso-kalampaka-19

xryso-kalampaka-20

xryso-kalampaka-21

xryso-kalampaka-22

xryso-kalampaka-23

xryso-kalampaka-24

xryso-kalampaka-25

xryso-kalampaka-26

xryso-kalampaka-27

xryso-kalampaka-28

xryso-kalampaka-29

xryso-kalampaka-30

xryso-kalampaka-31

xryso-kalampaka-32

xryso-kalampaka-33

xryso-kalampaka-34

Εμφανίσεις: 63340
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!