Η Εορτή του Αγίου Μηνά στο Εμπόριο Εορδαίας (ΦΩΤΟ)

eordaia-19

Για την Romfea.gr, Κώστας Ζαμπούνης

Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός τελέσθηκε την 10η ε.ε στον ιερό ναό Αγίου Μηνά Εμπορίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.

Κλήρος και λαός πανηγύρισαν τον πολιούχο Αγιό τους ενώ έψαλλε η βυζαντινή χορωδία "Αγιοι Σοφίτες" με χοράρχη τον κ. Κηρύκο Κωνσταντίνο.

Ο Αρχιερατικός επίτροπος Εορδαίας Αρχ. Νικηφόρος Μανάδης καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ελασσώνος και συγκινημένος απο την ενθύμηση αρχαίων ημερών, τότε που ο μακαριστός πρώην Ελασσώνος Βασίλειος ελάμπρυνε με την παρουσία του τούτο το ιερό πανηγύρι.

Ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων εμφανώς συγκινημένος για τον γέροντά του μακαριστό Βασίλειο, στην αντιφώνηση είπε: "Σήμερα ερχόμενος εδώ άναψα δύο κεριά, το ένα ήταν για τον γέροντά μου μακαριστό πλέον Βασίλειο, που πάντα τέτοια μέρα βρίσκονταν εδώ, ανάμεσά σας. Βρίσκομαι στο θρόνο που πάντα τέτοια μέρα βρίσκονταν, χοροστατών Αυτός και κηρύσσοντας λόγια αγάπης και παργηγοριάς και ενισχύσεως σε όλους εσάς. Πιστεύω πως και σήμερα είναι ανάμεσά μας όπως και τότε και εύχεται για όλους εμάς απο το ουράνιο θυσιαστήριο".

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στον Εορτάζοντα Αγιο Μηνά και στην παρουσία των Αγίων στη Ζωή μας και πως η εκκλησία δεν έπαψε ούτε θα πάψει να αναδεικνύει Αγίους και μάρτυρας, είναι εργαστήρι Αγίων όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Στην συνέχεια Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος στα γραφικά δρομάκια του βυζαντινού Εμπορίου.

Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον άρτο στους φιλεόρτους πιστούς και τους ευχήθηκε και του χρόνου και πάλι να συναντηθούμε με την χάρη του Αγίου Μηνά.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο προϊστάμενος του ναού Αρχ. Ναθαναήλ Φίλιος δεξιώθηκε τους ιερείς και τον Άγιο Ελασσώνος, καθώς και τους πιστούς.

Το πρωή τις 11ης ε.ε αρχιερατικη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε 4 αναγνώστες και κήρυξε τον Θείον Λόγον.

Φώτο: Αλέξης Χασιώτης

eordaia-27

eordaia-1

eordaia-2

eordaia-3

eordaia-4

eordaia-5

eordaia-6

eordaia-7

eordaia-8

eordaia-9

eordaia-10

eordaia-11

eordaia-12

eordaia-13

eordaia-14

eordaia-15

eordaia-16

eordaia-17

eordaia-18

eordaia-20

eordaia-21

eordaia-22

eordaia-23

eordaia-24

eordaia-25

eordaia-26

Εμφανίσεις: 68426
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!