Εξάμηνο Μνημόσυνο Μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου (ΦΩΤΟ)

mni-elassonos-11

ΕΛΑΣΣΩΝΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πέρασαν ήδη έξι μήνες από την προς Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, ωστόσο η απουσία του στο λαό της Ελασσώνος παραμένει αισθητή μιας και υπήρξε σπουδαίος ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας ο οποίος κατέλειψε μνήμη αγαθή.

Έτσι με αφορμή το παραπάνω γεγονός σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου και εν συνεχεία το εξάμηνο Μνημόσυνο του εκλιπόντος Μητροπολίτου σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

Με τον Σεβασμιώτατο κ. Χαρίτωνα συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σπαρμού Αρχιμανδρίτης π. Νικάνορας Παπανικολάου, καθώς και άλλοι κληρικοί.

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χαρίτωνας μετέβη στο Κοιμητήριο της Μονής Σπαρμού, όπου βρίσκεται ο τάφος του Μακαριστού Κυρού Βασιλείου και τέλεσε το Τρισάγιο, παρουσία του κατά σάρκα αδελφού του εκλιπόντος ιεράρχου και άλλων συγγενών.

Τέλος ο Μητροπολίτης Ελασσώνος προέστη της καθιερωμένης μηνιαίας Ιερατικής Σύναξης των κληρικών της Μητροπόλεως η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μονή Σπαρμού.

mni-elassonos-1

mni-elassonos-2

mni-elassonos-3

mni-elassonos-4

mni-elassonos-5

mni-elassonos-6

mni-elassonos-7

mni-elassonos-8

mni-elassonos-9

mni-elassonos-10

mni-elassonos-12

mni-elassonos-13

mni-elassonos-14

mni-elassonos-15

mni-elassonos-16

mni-elassonos-17

mni-elassonos-18

mni-elassonos-19

Εμφανίσεις: 71513
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!