Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

koyra-kilkis-13

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως, ετελέσθη το απόγευμα του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου, εις την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, η εις Μοναχόν Κουρά του Ευγενίου Λαμπρυνάκου καταγόμενου από τη Μάνη, ο οποίος και έλαβε το μοναχικό όνομα Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Μοναχικής Κουράς παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Ιωάννου, οι πατέρες της Ιεράς Μονής, οι οικείοι του νέου μοναχού καθώς και πολλοί φίλοι του που ταξίδεψαν από την Αθήνα με επικεφαλής τους πατέρες π. Μάξιμος Μητράρας, π. Θεολόγος Γασπαράτος, π. Αντώνιος Φράγκος, π. Ιάκωβος Δελλής και π. Χαράλαμπος Πέρρος.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνοντας πατρικές νουθεσίες στον π. Ιερώνυμο, εξήρε την αξία της μοναχικής πολιτείας υπογραμμίζοντας ότι η ζωή του μοναχού είναι μια πορεία σταυροαναστάσιμη.

Σημαίνει ότι περνάει μέσα από το Σταυρό, από τη σταύρωση των αδυναμιών, των παθών, των κακοτήτων, των ελαττωμάτων και αίρεται με τη χάρη του Θεού και με τον αγώνα του προς την Ανάσταση, προς τον παράδεισο, προς την αιωνιότητα.

"Με τη χάρη του Θεού ευχόμεθα και σ' αυτήν τη ζωή να γίνεις Άγιος αλλά και στην αιώνιο ζωή με τις πρεσβείες της Παναγίας της Χοζωβιώτισσας και του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτου της Ιεράς Μονής" είπε απευθυνόμενος ο σεπτός Ιεράρχης του Κιλκίς προς τον π. Ιερώνυμο, όνομα που του έδωσε, δίδοντας έμμεσα τιμή στον γέροντα του Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β'.

koyra-kilkis-1

koyra-kilkis-2

koyra-kilkis-3

koyra-kilkis-4

koyra-kilkis-5

koyra-kilkis-6

koyra-kilkis-7

koyra-kilkis-8

koyra-kilkis-9

koyra-kilkis-10

koyra-kilkis-11

koyra-kilkis-12

koyra-kilkis-14

koyra-kilkis-15

Εμφανίσεις: 55411
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!