Διάλεξη στο Συμβουλευτικό Σταθμό της Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

tsolaki-6

Η κ. Μάγδα Τσολάκη Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Νόσου Αlzheimer, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στο Συμβουλευτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ανέπτυξε το θέμα: «πόσο σημαντική είναι η στήριξη των προσώπων που περιθάλπουν ασθενείς με άνοια».

Η κ. Τσολάκη οικοδόμησε το πολύ ενδιαφέρον θέμα της γύρω από 5 άξονες-ερωτήματα καίριας σημασίας :1) ποια είναι τα συναισθήματα που βιώνουν οι περιθάλποντες , 2) ποιοι άνθρωποι θεωρούνται ανοϊκοί και ποια συγκεκριμένα προβλήματα παρουσιάζουν 3) ποια είναι τα διλήμματα της καθημερινότητας τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο περιθάλπων 4) ποιο πρέπει να είναι το πρόγραμμα των καθημερινών δραστηριοτήτων το οποίο οφείλει να σχεδιάσει και να οργανώσει προς όφελος του ασθενούς και 5 ) πόσο συχνά ο περιθάλπων πρέπει να επανασχεδιάζει τους στόχους του.

Μετά το πέρας της διάλεξης οι ακροατές είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τις απορίες τους και να λάβουν έγκυρες επιστημονικά απαντήσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε την κ. Τσολάκη, τόνισε για μια ακόμη φορά τον κομβικής σημασίας ρόλο της οικογένειας στην περιποίηση των ασθενών με άνοια.

tsolaki-1

tsolaki-2

tsolaki-3

tsolaki-4

tsolaki-5

Εμφανίσεις: 27443
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!