Ομιλία στη σχολή γονέων της Ι.Μ. Καλαβρύτων

vrest-2

Την Δευτέρα 17.11.2014 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Αιγίου, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων, η ομιλία του Ελλογιμωτάτου κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα, Καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης με θέμα «Συμβουλές συγχρόνων Γερόντων για την οικογένεια», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου.

Ο ομιλητής με τον δεινό και μεστό θεολογικό του λόγο αναφέρθηκε στην διδασκαλία συγχρόνων Γερόντων σχετικά με τον τρόπο τον οποίο οι γονείς πρέπει να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους, από την νηπιακή τους ηλικία, την ανάγκη να τα γαλουχήσουν πνευματικά δίνοντάς τους ευαγγελικές αρχές και αξίες που θα αποτελέσουν το σταθερότερο θεμέλιο της ζωής τους.

Οι γονείς να διαπλάσσουν τα παιδιά τους δίνοντάς τους αγάπη ανιδιοτελώς. Εκείνο που σώζει και φτιάχνει καλά παιδιά είναι η ζωή των γονέων μέσα στο σπίτι. Για την κακή συμπεριφορά των παιδιών φέρουν ευθύνη οι γονείς.

Η αγάπη, η ομοψυχία, η καλή συνεννόηση των γονέων είναι απαραίτητα για τα παιδιά. Η συμπεριφορά των παιδιών έχει άμεση σχέση με την κατάσταση των γονέων.

Όταν οι γονείς είναι άγιοι και μεταδώσουν το Χριστό στα παιδιά τους και τους δώσουν αγωγή εν Κυρίω, τότε ό,τι επιδράσεις κι αν έχουν από το περιβάλλον τους, δεν επηρεάζονται.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν εκκλησιαστική ζωή, δηλαδή να προσεύχονται, να εξομολογούνται, να κοινωνούν, να εκκλησιάζονται, έτσι ώστε οι ίδιοι να γίνουν τα πρότυπα που θα μιμηθούν τα παιδιά τους.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους γονείς.

vrest-1

Εμφανίσεις: 29564
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!