Τα Λείψανα του Αγίου Μηνά στο Λέχοβο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

001

Στο μαρτυρικό Λέχοβο μετέφερε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μηνά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ εχθές, Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014.

Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου Αγίου Μηνά έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Λεχόβου, όπου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ, ενώ ακολούθησε η Ακολουθία του Αγιασμού.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Μηνά αλλά και στους Αγίους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι αποτελούν την καταφυγή μας και το στήριγμά μας.

Παρότρυνε δε το εκκλησίασμα να επικαλείται και να ζητάει τις πρεσβείες του Αγίου Μηνά, γιατί μεταφέρει αμέσως τα αιτήματά μας στο θρόνο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και έτσι θα είναι πάντοτε βοηθός και αρωγός στη ζωή του καθενός.

Και αναφέρθηκε σε ένα προσωπικό περιστατικό το οποίο συνέβη στον Σεβασμιώτατο, ως Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου στο βίντεο που ακολουθεί.

002

003

004

005

006

007

008

009

010

011

012

013

014

Εμφανίσεις: 35435
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!