Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

maksimos-5

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε σήμερα, Κυριακή 23 Νοεμβρίου, την πρώτη του χειροτονία στον Μητροπολιτικό Ναό Άγιου Αθανάσιου Ιωαννίνων.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονο χειροτονία του Σωτήριου Κανέλη, απόφοιτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Συγκίνηση προκάλεσε η προσφώνηση του νεοχειροτονηθέντα ο οποίος αναφέρθηκε στον εγκάρδιο πόθο της ιερωσύνης, στον πνευματικό του πατέρα, σε καθηγητές και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην μέχρι τώρα πρόοδό του, στους πολύτεκνους γονείς του που τον γαλούχισαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, στην σύζυγό του αλλά και στον μέχρι πρότινως Ποιμενάρχη του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, ο οποίος του στάθηκε ποικιλοτρόπος.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος απηύθυνε προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο Σωτήριο λόγους πατρικούς, καθοδηγώντας τον στην πορεία της νέας του ζωής μέσα στην Εκκλησια, σημειώνοντας την Εν Χριστώ κατάρτηση του ιδίου αλλά και την μόρφωση του Χριστού στο λαό, την διακονία του Ιερού Θυσιαστηρίου αλλά και την διακονία και προσφορά στον αγαπημένο και πονεμένο λαό του Θεού.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών, κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να ευχηθούν στον νεοχειροτονηθέντα ο Θεός να του χαρίζει πλούσια καρποφόρα χαρούμενη και ανέφελη διακονία.

maksimos-1

maksimos-2

maksimos-3

maksimos-4

maksimos-6

maksimos-7

p-sotirios-1

p-sotirios-2

p-sotirios-3

Εμφανίσεις: 68472
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!