Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

img 3672 1

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Αχινού ιερούργησε και ωμίλησε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας τη δύναμη της πίστεως, η οποία οδήγησε την αιμορροούσα γυναίκα στον Χριστό για να θεραπευθεί.

Η μόνη δύναμη που έχει προοπτική είναι η πίστη στο Θεό. Όταν λείπει το δώρο της πίστεως ο άνθρωπος ζει σε ένα φουρτουνιασμένο πέλαγος.

Μόνο κοντά στον Θεό γίνεται κυβερνήτης του εαυτού του και αποκτά την εσωτερική ειρήνη. Τέλος προέτρεψε όλους να έχουν το παράδειγμα αφοσιώσεως της Αγίας Αικατερίνης προς τον Χριστό, η οποία ευχήθηκε να είναι ακοίμητος βοηθός και προστάτης της πατρίδος μας και να πρεσβεύει ώστε ο Θεός να μας χαρίζει δύναμη και φρόνηση.

Κλείνοντας το κήρυγμά του εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην ενορία του Αχινού και αναφέρθηκε στην πρόθεση της ενορίας να οικοδομήσει ενοριακό πνευματικό κέντρο.

Στο τέλος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Εφημέριος της Ενορίας Πρωτοπρ. π. Ιωάννης Μέρμηγκας, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην πανήγυρη, την έμπρακτη αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για την πνευματική πρόοδο της ενορίας και υποσχέθηκε μαζί με όλο το εκκλησίασμα, ότι άμεσα θα μπει ο θεμέλιος λίθος του νέου Πνευματικού Κέντρου, το οποίο θα στεγάσει όλες τις πνευματικές δραστηριότητες της ενορίας.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα στην αίθουσα της Ενορίας, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους φορείς και κατοίκους της περιοχής επί διαφόρων θεμάτων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Ευθυμίου Τσούμα, παρέστησαν δε οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή και κ. Δημήτριος Μπριάνης, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Διοικητής του Αντλιοστασίου Ραχών της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγός Δημήτριος Λούπος, εκπρόσωποι άλλων στρατιωτικών μονάδων της Φθιώτιδος και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Στυλίδος.

img 3814

img 3826 2

img 3678 1

img 3682 1

img 3689

img 3712 0

img 3718 0

img 3729 0

img 3732 1

img 3733 0

img 3756 0

img 3774

img 3792 0

img 3833 3

Εμφανίσεις: 22986
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!