Χειροτονία Διακόνου από τον Νεαπόλεως Βαρνάβα (ΦΩΤΟ)

neapoli-4

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης στον Ι.Ν. Αγ.Γεωργίου και Αγ. Αικατερίνης Κορδελιού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας , ο οποίος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π.Γεωργίου Πολυχρονιάδη.

Πλήθος πιστών και κληρικών παρέστησαν στην χειροτονία του π.Γεωργίου , ο οποίος κατά την προσφώνησή του, φανερά συγκινημένος για τη μεγάλη και μοναδική στιγμή της χειροτονίας του, είπε χαρακτηριστικά: «Προσεύχομαι, σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία αποδίδει τη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων και τιμά τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, για να λάβω τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης. Η ημέρα αυτή αποτελεί την προσωπική μου Πεντηκοστή, την εκπλήρωση του πόθου που φώλιαζε από μικρό παιδί μέσα στην ψυχή μου».

Στο τέλος της ομιλίας του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ.Βαρνάβα και τους πνευματικούς του καθοδηγητές, τον π.Βασίλειο Μήλιο και τον π.Αθανάσιο Σκαρκαλά για την πολύτιμη συμβολή τους στην προετοιμασία του προς την Ιερωσύνη, τη σύζυγό του για τη στήριξη της, καθώς και τους γονείς του για την ανατροφή που του έδωσαν.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος εξήρε τον χαρακτήρα και το ήθος του π.Γεωργίου και τόνισε μεταξύ άλλων: «Αγαπητέ μου Γεώργιε, σήμερα με τη χάρη του Θεού εισοδεύεις στα Άγια των Αγίων και όλοι οι χοροί των αγίων είναι έτοιμοι να σε υποδεχτούν. Σε λίγο θα αγγίζεις την Αγία Τράπεζα, θα ακουμπάς το Σώμα του Χριστού και θα είσαι διάκονος των μυστηρίων του Θεού στην Αγία μας Εκκλησία και στην τοπική μας Ιερά Μητρόπολη. Όλα αυτά τα χρόνια ο Επίσκοπος σου σε έβλεπε και σε παρακολουθούσε. Σε είδε παιδί στου Αγίους Θεοδώρους Συκεών, σε έβλεπε να μεγαλώνεις , να γίνεσαι συνεργάτης. Σε είδε να παίρνεις το πτυχίο σου στη Νομική Σχολή, σε καμάρωσε στο αναλόγιο και σε είδε να παραμένεις στη διακονία και την αγάπη του Χριστού»…

«Σου εύχομαι να θυσιαστείς και να μαρτυρήσεις έως τέλους για την αγάπη του Χριστού. “Ευ δούλε αγαθέ και πιστέ είσελθε εις τη χαράν του Κυρίου σου , εις τα Άγια των Αγίων”. O Αη-Γιώργης και η Αγία Αικατερίνη ας σε οδηγήσουν στην αγκαλιά του Θεού! ».

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ.Πέτρος Σούλας και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

DSC 0108

neapoli-1

neapoli-2

neapoli-3

neapoli-5

neapoli-6

neapoli-7

DSC 0174

neapoli-8

DSC 0250

DSC 0270

DSC 0283

neapoli-9

neapoli-10

Εμφανίσεις: 40070
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!