Η εορτή του Αγίου Στυλιανού στην Ι.Μ. Περιστερίου (ΦΩΤΟ)

peristeri-4

Του Λ. Σερέτη | Romfea.gr

Με λαμπρότητα,κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος,στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου στην περιοχή της Χρυσούπολεως.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου παραμονή της εορτής,στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Ι.Μ.Περιστερίου.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος επικεντρώθηκε στον βίο του Αγίου Στυλιανού και προέτρεψε να γίνει πρότυπο και παράδειγμα στην ζωή του κάθενός μας.

Να σημειωθεί ότι στον εσπερινό παρέστη και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεράσιμο Καραμολέγκο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, και απο Ιερείς των ομόρων ενοριών.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιον του Αρχιμανδρίτου στον π. Μελέτιο Πεδιαδιτάκη.

Κατακλείοντας την πανηγυρική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκάρδια όλους αυτούς οι οποίοι παρέστησαν και συνετέλεσαν στην διεξαγωγή της θρησκευτικής πανηγύρεως και κυρίως τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχ.Μακάριο Πλαβούκο για την άρτια διοργάνωση και της εφετινής πανηγύρεως.

Το απόγευμα ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στην περιοχή της Χρυσουπόλεως.

Σε όλες τις πανηγυρικές ακολουθίες,επίσης,συμμετείχε ο Αρχ. Χρυσόστομος Καραγκούνης ο οποίος εχθές εξελέγη επίσκοπος Βερενίκης (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

peristeri-1

peristeri-2

IMG 6200

peristeri-3

peristeri-5

peristeri-6

IMG 6212

peristeri-7

peristeri-8

peristeri-9

peristeri-10

IMG 6249

peristeri-11

peristeri-12

peristeri-13

peristeri-14

peristeri-15

peristeri-16

peristeri-17

peristeri-18

peristeri-19

peristeri-20

peristeri-21

peristeri-22

peristeri-23

peristeri-24

peristeri-25

Εμφανίσεις: 28106
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!