Ο Βόλος υποδέχθηκε την Κάρα του Αγίου Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

ypodSer 1

Με ιδιαίτερη συγκίνηση η Τοπική μας Εκκλησία υποδέχθηκε σήμερα την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου του Θαυματουργού, προερχομένη από την Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης.

Την Τιμία Κάρα εκόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Μεθόδιο, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προκειμένου ο Ιερός Κλήρος και πιστός λαός της περιοχής μας να τύχουν της χάριτος και των ευλογιών του μεγάλου Αγίου της Θεσσαλικής γης.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε, στην διασταύρωση των οδών Δημητριάδος – Αγίου Νικολάου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Κλήρου και του λαού και αμέσως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία, υπό τους παιάνες της φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Τιμοθέου.

Στην προσφώνησή του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την υψίστη τιμή της ενταύθα ελεύσεως του ιερού Λειψάνου και επεσήμανε ότι ο Άγιος Σεραφείμ ενώνει τις δύο Μητροπόλεις, δεδομένου ότι στον Βόλο κατοικούν χιλιάδες πολίτες, προερχόμενοι από την Καρδίτσα.

Από τη μεριά του, ο Σεβ. κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε, εν ολίγοις, στον βίο του Αγίου Σεραφείμ, επισημαίνοντας ότι τόσο Εκείνος, όσο και όλοι οι Άγιοι συνιστούν τα σημεία ενότητας των πιστών μέσα στην Εκκλησία, είναι οδοδείκτες πνευματικής ζωής, αγιασμού και σωτηρίας.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Σεραφείμ θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό μας Ναό, έως το πρωί της Δευτέρας 1/12 και κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής της θα εξελιχθεί ένα πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα.

ypodSer 2

ypodSer 4

ypodSer 5

ypodSer 6

ypodSer 9

ypodSer 10

Εμφανίσεις: 37910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!