Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

hirkilkis-24

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του π. Δημητρίου Παπαγεωργίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο οποίος κατακλείστηκε από ευσεβείς πιστούς του Κιλκίς και όχι μόνο, συμμετέχοντας στη χαρά του π. Δημητρίου, εκπαιδευτικού, χημικού-μηχανικού, πατέρα επτά παιδιών, που υπηρετεί από μικρό παιδί την Εκκλησία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο ιερομόναχος της Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους π. Λουκάς, ο προϊστάμενος αδελφότητος Θεολόγων "ο Σωτήρ" Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου, ο ιεροκύρηκας της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Γρηγόριος Χαραλαμπίδης, οι Αρχιμανδρίτες π. Χρίστος Κυριαζόπουλος, π. Νικόλαος Πιλιτσόπουλος και π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και οι πρεσβύτεροι π. Θεοφάνης Κούρτης, π. Αθανάσιος Κερμελίδης, π. Κωνσταντίνος Κουτρής και π. Ιάκωνος Δουβαλίδης καθώς και οι ιεροδιάκονοι π. Ιάκωβος Ταλζιγιέ, π. Αθανάσιος Αφεντουλίδης και π. Ιερώνυμος Λαμπρινάκος.

Ο π. Δημήτριος φανερά συγκινημένος για τη μεγάλη και μοναδική στιγμή της χειροτονίας του στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, ενώπιον του Σεβασμιωτάτου, του πνευματικού του, των πατέρων, της οικογένειας του, των συναδέλφων, μαθητών και φίλων του, τόνισε χαρακτηριστικά:

"Μεγάλη πραγματικά στιγμή πλησιάζει, στιγμή που το Άγιο Πνεύμα κατέρχεται και η Θεία Χάρις κατά την δεκτικότητά μας θεραπεύει τα ασθενή και αναπληρώνει τις ελλείψεις μας. Μεγάλο δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα η Ιερωσύνη. Καημός και πόθος του Ιερέα από την ίδρυση της Εκκλησίας μας μέχρι σήμερα είναι να αγωνίζεται για να ελκύσει τη Χάρη του Θεού πάνω του αλλά και στο ποίμνιό του, ώστε το Παράκλητο Πνεύμα να σκηνώνει συνεχώς εν ημίν.

Αν και πιστεύω ότι ουκ ειμί άξιος, ουδέ ικανός ίνα μου υπό την στέγην εισέλθει ο Κύριος της δόξης, ωστόσο χαίρων τε και τρέμων άμα, πλησιάζω...

Δέος με κυριεύει, αλλά καμιά δύναμη δεν μπορεί να με κάνει να υποχωρήσω. Οδηγοί στην απόφασή μου δυο μεγάλες αγάπες: Πρώτη: η αγάπη στο Θεό και δεύτερη: η αγάπη προς την εικόνα Του, τον άνθρωπο.

Η αίσθηση πως θα μπορώ με τα χέρια μου να θυσιάζω το Χριστό και να τον μοιράζω στους αδελφούς μου, η σκέψη πως θα είμαι ένας αγωγός χάριτος στην ταλαιπωρημένη κοινωνία μας, η φράση του Κυρίου μας πως ο θερισμός είναι πολύς, οι εργάτες όμως λίγοι, με συνέχουν, με μεθούν και με τραβούν σαν μαγνήτες προς το ιερό θυσιαστήριο.

Εδώ και καιρό δεν βγαίνει από τη σκέψη μου και αποτελεί μέρος των προσευχών μου η φράση του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου: ποίησόν με οίον θέλεις και ως θέλεις καν θέλω καν μη θέλω... Και να λοιπόν που κάτι τέτοιο πάει να γίνει στη ζωή μου. Προσεγγίζω την ύψιστη τιμή της Ιεροσύνης.

Η επιθυμία για τη διακονία του θυσιαστηρίου, χρόνια τώρα συντηρούνταν εντός μου σε λανθάνουσα κατάσταση, ώσπου εσείς Σεβασμιότατε με καλέσατε και μου προτείνατε την είσοδο στον τιμημένο κλήρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Από κει και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους" ευχαριστώντας όλους όσοι τον στήριξαν στη ζωή του αλλά και στην απόφαση του να εισέλθει στο ιερό θυσιαστήριο, με πρώτη την σύζυγο του Ιφιγένεια που σεβάστηκε την επιθυμία του και χαίρεται μαζί του.

Στη δική του προσλιαλιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ τόνισε μεταξύ των άλλων:

"Εί τις θέλει πρώτος είναι, έσται πάντων έσχατος και πάντων διάκονος" έτσι και εσύ σήμερα εισέρχεσαι ως ο έσχατος των ανθρώπων εις τα Άγια των Αγίων, εις το Ιερό Θυσιαστήριο για να διακονήσεις τον Κύριον.

Να τηρείς, όπως αγωνιζόμαστε όλοι μας να κάνουμε, όχι το θέλημα του κόσμου αλλά το θέλημα του Θεού, να αγωνιστείς με τη στήριξη και τη βοήθεια της συζύγου σου για την Δόξα και το Μεγαλείο του Θεού".

Σε άλλο σημείο της ομιλία του τόνισε απευθυνόμενος στον χειροτονηθέντα: "Η λέξη διακονία τα λέει όλα. Διάκονος της Εκκλησίας του Χριστού μας είναι και ο έχων την ονομασία και τον βαθμό του διακόνου, αλλά και ο πρεσβύτερος και ο επίσκοπος και ζούμε μέσα σ' αυτήν την ενότητα με στόχο την δοξολογία του ενός και αληθινού Θεού αλλά και την σωτηρία των αδελφών μας" ευχόμενος η έλευση του Παναγίου Πνεύματος να τον χαριτώσουν, να τον ενδυναμώσουν, να τον ενισχύσουν και να τον καθοδηγήσουν εις νομάς σωτηρίους.

hirkilkis-1

hirkilkis-2

hirkilkis-3

hirkilkis-4

hirkilkis-5

hirkilkis-7

hirkilkis-8

hirkilkis-10

hirkilkis-11

hirkilkis-12

hirkilkis-13

hirkilkis-14

hirkilkis-15

hirkilkis-16

hirkilkis-17

hirkilkis-18

hirkilkis-19

hirkilkis-20

hirkilkis-21

hirkilkis-22

hirkilkis-23

hirkilkis-24

hirkilkis-25

hirkilkis-27

hirkilkis-28

hirkilkis-29

hirkilkis-30

hirkilkis-31

hirkilkis-32

Εμφανίσεις: 104296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!