Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Ρουσσάνου Μετεώρων

rous-3

Του Θανάση Βλάχου

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων.

Το απόγευμα της Τετάρτης στο καθολικό της ιστορικής Μονής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, της Καθηγουμένης, Γερόντισσας Φιλοθέης, των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών Αγίου Στεφάνου, Γερόντισσας Χριστονύμφης, Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Νήφωνος και Αγίας Τριάδος Αρχιμανδρίτη Δομετίου, μοναχών και αδελφών, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σινάνη, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της ΠΥ κ. Τσιορλίδα και πλήθους πιστών που κατέκλυσαν το μοναστήρι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης Δομέτιος, Καθηγούμενος της ΙΜ Αγίας Τριάδος ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και την μαρτυρία της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού και του Αγίου Σεραφείμ προτρέποντας τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πίστης των προς τον Κύριο για να απολαύσουν την πραγματική αγαλίαση και την βασιλεία των ουρανών.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ σε σύντομη παρέμβαση του αναφερόμενος στην Αγία Βαρβάρα έκανε λόγο για μια εξέχουσα προσωπικότητα της εκκλησίας μας η οποία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας καθώς με την δύναμη της πίστης της προς τον Χριστό αψήφησε τις απειλές και τα βασανιστήρια και θανατώθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα.

Ακολούθησε το παραδοσιακό μοίρασμα της αρτοκλασίας και των κολλύβων της Αγίας και το παραδοσιακό κέρασμα προς όλους τους πιστούς από την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου και την αδελφότητα ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την πανηγυρική θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής.

rous-1

rous-2

rous-4

Εμφανίσεις: 39952
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!