Ιεροπρεπώς τιμήθηκε η Αγία Βαρβάρα στα Τρίκαλα

trikala-6

Τρίκαλα | Ευάγγελος Σαμαράς

Την Αγία Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα τη μνήμη της οποίας η Εκκλησία μας τιμά στις 4 Δεκεμβρίου εκάστου έτους, εόρτασε με ιεροπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Στο επίκεντρο της πανηγύρεως βρέθηκε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Επίσκεψεως Τρικάλων ο οποίος έχει την τιμή να φυλά ως κόρη οφθαλμού την Τίμια Κάρα της Αγίας Βαρβάραςπρος ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, ενώ την κυριώνυμο, της εορτής, ημέρα Πέμπτη, έλαβε χώρα ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αλέξιος ευλόγησε τους Άρτους ενώ ομίλησε κατάλληλα για τον βίο της τιμώμενης Αγίας Βαρβάρας η οποία τυγχάνει και προστάτιδα του Φιλανθρωπικού Σωματείου Τρικάλων «Η Αγία Βαρβάρα» το οποίο επιτελεί σοβαρό κοινωνικό έργο εδώ και πολλά χρόνια πριν.

Το παρόν στη Θεία Λειτουργία έδωσε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Αγία Βαρβάρα».

trikala-1

trikala-2

trikala-3

trikala-4

trikala-5

trikala-7

trikala-8

trikala-9

trikala-10

trikala-12

trikala-13

trikala-14

trikala-15

trikala-16

trikala-17

trikala-18

Εμφανίσεις: 46629
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!